X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Xerez 0-3 Real Madrid

Za prvi zadetek na tekmi je Real potreboval kar nekaj časa, a ko je Arbeloa dosegel svoj prvi zadetek v dresu Reala in ob enem tudi prvega na tekmi, je Real Madrid nato le še dosegel dva zadetka in tako zanesljivo premagal Xerez. Naslednja dva zadetka sta bila plod sodelovanja Kakaja, ki je dvakrat podal in Cristiana Ronalda, ki je dvakrat zadel za zgodovinsko prvo zmago belih v Jerezu in ob enem tudi postavitev klubskega rekorda z osvojenimi 53-imi točkami v 22-ih krogih. Pred tekmo je bila tudi minuta molka v spomin na umrlo legendo Madridist, Luisa Molownya.

Xerez je na začetku tekme puščal Real Madridu veliko prostora za igranja, medtem ko so sami upali na to, da bodo kraljevi klub presenetili iz protinapada, kar jim je Real do neke mere tudi dovoljeval, čeprav so se vse akcije domačih začele prav zaradi nenatančnih podaj Reala, kar pa je bilo v veliki meri kriva izredno slaba travnata površina. Kljub slabi podlagi pa so si obe ekipi skupaj v prvem polčasu priigrali šest priložnosti za zadetek. Cristiano je skoraj zadel prvi zadetek na tekmo, potem ko ga je z natančno podajo zaposlil Granero, vendar je njegov strel z levo nogo zletel mimo gola in vratarja Renana. Xerez je imel najlepšo priložnost preko Moma, a je za las zgrešil preko gola. Casillas je tako znova končal tekmo brez prejetega zadetka, kar se je v letošnjih 22-ih krogih zgodilo že 13-krat, kar je samo polepšalo njegov jubilej, saj je odigral že 500. tekmo kot Madridista.

Najboljšo priložnost v prvem polčasu je imel Cristiano Ronaldo, potem ko so si beli 15-krat podali, prenesli žogo iz leve na desno stran, tam je žoga prišla do Arbeloe, ki je poslal natančen predložek v kazenski prostor, tam pa je bil najvišji Portugalec, ki pa je zdel le prečko.

V drugem polčasu se je prevlada Real Madrida še samo povečala in Xerez se je lahko samo branil napadov prav vseh igralcev Reala. Real je tako napadal z vsemi silami, dokler ni Granero z drsečim štartom izvedel popolno podajo v prazen prostor, kjer je žogo sprejel Arbeloa. Kljub temu, da je bil branilec povsem izven svojega položaja, se je ta odlično znašel pred golom Xereza in hladnokrvno poslal žogo mimo domačega vratarja, ki je le s pogledom pospremil žogo v mrežo. Arbeloa je tako dosegel sploh svoj prvi zadetek, odkar je poleti prišel v Real Madrid.

Potem, ko je bil led prebit je Real veliko lažje zaigral, kar sta izkoristila predvsem Kaka in Cristiano Ronaldo, ki sta zapečatila usodo domačih v zgolj dveh minutah. Brazilec je tako Portugalcu dvakrat lepo asistiral, ta pa je prvi zadetek dosegel z glavo, drugega pa z levo nogo. Drenthe, ki je zamenjal Kakaja, je v nadaljevanju skoraj dosegel zadetek, vendar pa je Redondo njegov strel zbil z golove črte. Kar pa domači igralci niso mogli preprečiti, pa je to, da je bila to zgodovinska zmaga za Real Madrid, saj ne le da so beli zmagal že četrtič zapored, ampak so tako postavili nov klubski rekord v osvojenih točkah v prvih 22-ih krogih, saj novi rekord znaša 53 točk.

Stadiona: Chapin (Jerez)
Sodnik: Turienzo Alvarez
Xerez 0-3 Real Madrid