X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valladolid 1-4 Real Madrid

Real Madrid ostaja na vrhu lestvice La Lige po prepričljivi zmagi 1-4 zmago proti Valladolidu. Cristiano Ronaldo je dosegel prvi zadetek na tekmo, nato pa je za kraljevi klub Higuain dosegel še “hat-trick”.

Glede na to, da sta obe ekipi imeli veliko v igri, je bil Valladolid tisti, ki je narekovala tempo v začetnih minutah tekme in tvoril pritisk na Real z agresivno igro. Marquitos je za domače sprožil prvi opozorilni strel proti vratom Casillasa (6′), nato pa so domači v prvih pol ure še nekajkrat poskušali, predvsem s streli od daleč, vendar so bili vsi ti streli nenatančni. Kljub temu je Real Madrid dobro stal na igrišču in s časoma je tudi prevzel vajeti igre v svoje roke, kar se je najprej poznalo na posesti žoge.

Sergio Ramos je tako imel dvojno priložnost za zadetek v eni sami sekundi, vendar je bil pri obeh strelih uspešnejši Justo Villar, pet minut kasneje pa domači vratar ni mogel več preprečiti vodstvo kraljevega kluba. Cristiano Ronaldo je izvajal prosti strel, kjer se je žoga odbila od enega od domačih branilcev v zidu in na koncu končala v mreži domačih (28′). Tekma je postala bolj živa in odprta, povečala pa se je tudi grobost domačih igralcev, ki so napravili nekaj zelo grobih prekrškov.

Zadetek Cristiana Ronalda

Zadetek Cristiana Ronalda

V 37-i je Pele skoraj izenačil izid, vendar je Casillas v zadnjem trenutku žogo preusmeril, ki se je nato od vratnice odbila nazaj v igro, kjer so Realovi branilci razčistili situacijo. Real Madrid pa na drugi strani ni pustil neizkoriščeno naslednjo priložnost. Van der Vaart je izvajal prosti strel z desne strani, odlično podal v kazenski prostor, kjer je bil najspretnejši Higuain, ki je dosegel že svoj 17-i zadetek v La Ligi v tej sezoni (45′).

Real je tudi po odmoru kontroliral potek tekme, še več v 52-i minuti je Higuain še povečal prednost, potem ko je sam prišel pred vratarja Justa Villarja in ga rutinirano premagal. Valladolid je nato na vse načine poskušali zmanjšati razliko, kar jim je tudi uspelo, potem ko je Albiol nekoliko nesrečno dosegel zadetek v lastno mrežo (58′), vendar je bil njihov trud premajhen za kaj več, ob enem pa tudi nekoliko prepozen.

Drugi zadetek Higuaina

Drugi zadetek Higuaina

Vse dvome o zmagovalcu je dokončno odločil Pipita (65′), ki je dosegel svoj prvi “hat-trick” v letošnji sezoni, potem ko je Cristiano Ronaldo z leve strani streljal, vratarju Justo Villarju pa je uspelo odbiti žogo le do Higuaina, ki mu ni bilo težko doseči še tretjega zadetka. Argentinski napadalec je tako dosegel že 19. zadetek La Lige v tej sezoni in postavil končni rezultat tekme, 1-4 za Real Madrid. Valladolid ni imel več moči za preobrat in Los Blancos so zapustili stadion Zorrilla kot vodilna ekipa v španskem prvenstvu.

Stadiona: Zorrilla (Valladolid)
Sodnik: Mejuto Gonzalez
Valladolid 1-4 Real Madrid

Postava Valladolid - Real Madrid