X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe 2-4 Real Madrid

Real Madrid je včeraj prevladoval od začetka do konca tekme in dosegel kar štiri zadetke že do polčasa. Deseta zaporedna zmaga bele ohranja na vrhu španskega prvenstva pred še enim mestnim derbijem z Atletico Madridom.

Prvi zadetek Real Madrida je dosegel Cristiano Ronaldo, ki je še enkrat več zadel z močnim in natančnim strelom iz prostega strela, potem ko je z žogo zadel v zgornji desni kot domačih vrat. Zadetek je bil krona dobre igre v prvih petnajstih minutah, v katerih je Xabi Alonso igral kot “playmaker” z Granerom in Gagom ob boku. Cristiano Ronaldo in Higuain pa sta igrala še pred Van der Vaartom in sta bila praktično neustavljiva.

Prvi zadetek Higuaina

Prvi zadetek Higuaina

Drugi zadetek je prišel po odlični igri Gaga, ki je lepo izkoristil napako domačih na sredini in žogo popeljal na rob kazenskega prostora, kjer je nato podal Van der Vaartu, ta pa je le podaljšal do Higuaina, ki je z diagonalnim strelom povišal prednost belega baleta (20′). Za nov zadetek je bilo potrebno čakati le tri minute, ko je ponovno zadel Higuain, potem ko mu je fenomenalno podal Gago in je nato Higuain še preigral domačega vratarja in zadel prazen gol.

Drugi zadetek Higuaina

Real si je želel še več in Ronaldo mu je to tudi zagotovil, potem ko je najprej lepo “kolesaril” na robu kazenskega prostora, nato pa je z izjemnim strelom še enkrat zatresel mrežo Getaf. Domačim je uspelo še pred polčasom doseči zadetek, potem ko je Parejo najprej izbil žogo Casillasu, a ga pri tem tudi nekoliko poškodoval, saj je ta obležal na igrišču, nato pa zadel prazno mrežo Reala.

Drugi zadetek Ronalda

Drugi zadetek Ronalda

V drugem polčasu Getafe ni imel druge izbire, kot da napade po svojih najboljših močeh, da bi poskusili narediti popoln preobrat, tako sta že ob polčasi v igro prišla Celestini in Manu. Miku je imel prvo priložnost v drugem polčasu, vendar je njegov strel po predložku Manuja zgrešil Casillasova vrata (59′).

Real Madrid se je nekoliko sprostil in umiril, kar je izkoristil Leon, potem ko se je žoga srečno odbila do njega in se je sam znašel pred Casillasom (80′), vendar pa zadnji napori Getaf niso bili dovolj, da Real Madrid ne bi upravičeno slavil že deseto zaporedno zmago v La Ligi, ki ga je ponovno popeljala na vrh lestvice.

Stadiona: Coliseum Alfonso Perez (Madrid)
Sodnik: Fernandez Borbalan
Getafe 2-4 Real Madrid