X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Racing Santander 0-2 Real Madrid

Real Madrid je potreboval zmago, da se vrne nazaj na vrhu prvenstvene lestvice in zaslužili si jo je potem, ko sta Gonzalo Higuain in Cristiano Ronaldo, najboljši napadalni dvojec v ligi, dosegla zadetka za bele, ki bodo El Clásico začeli kot vodilna ekipa La Lige.

Tokrat je v prvi postavi dobil priložnost poleg Albiola v obrambi Metzelder, na sredini pa sta tvorila »nov« par še Diarra in Gago. Real Madrid ni potreboval veliko časa, da je sprožil prvi nevarnejši strel na domača vrata, potem ko je Granero izvajal prosti strel, pri tem pa se je strel od Diopa ravno toliko odbil, da je imel domači vratar Coltortija nekaj težav, da je obranil svojo mrežo nedotaknjeno. Nekaj minut kasneje, pa je Cristiano Ronaldo lepo zaposlil Higuaina, ki pa je žogo poslal preko gola.

Racingova prva spodobna priložnost za zadetek je bila plod igre Canalesa, ki je z lobom le za malo zgrešil Realov gol, potem ko je Casillas šel iz vrat, da je izbil žogo Tchiteju. Domači napadalec je nato imel priložnost po podaji Christiana, vendar je njegov strel zletel mimo gola. Real je preko Cristiana Ronalda je v enem napadov hitro prešel na polovico, ki jo je branil Racing, kjer je nato Portugalec v kazenskem prostoru lepo preigral Moratona, vendar ga je ta v nadaljevanju na nepravilen način zaustavil in sodnik Delgado Ferreiro je pokazal na enajstmetrovko. Ronaldo je kar sam prevzel odgovornost izvajanja najstrožje kazni in zanesljivo dosegel že svoj 18. zadetek v prvenstvu. V nadaljevanju sta se obe ekipi še naprej borili za žogo, kjer je imel več uspeha Real, ki je prevladoval, vendar pa nobeni ekipi ni uspelo več ustvariti prave nevarnosti za nasprotnikov gol.

Drugi polčas se je začela na enak način, kot se je prvi končal, kjer je Real še vedno prevladoval, vendar pa nikakor ni mogel realizirati te prevlade z novim zadetkom. Domači so v eni od redkih napadalnih akcijah po odlični podaji Canalesa imeli celo priložnost za dosego zadetka, vendar je Moraton po nesreči z glavo žogo izbil izpred Realovega gola, namesto da bi streljal, na drugi strani pa je Granero po podaji Marcela prav tako z glavo streljal mimo gola. Oba trenerja sta zato posegla po menjavah in Miguel Angel Portugal je v igro namesto Tchiteja in Munitisa poslal Ivana Bolada in Oscarja Serrana, medtem ko je Pellgrini namesto Granera v igro poslal Gutija in namesto Van der Vaart Raula. Sveži igralci so poživeli igro in Realova številka “14” je z odlično dolgo podajo v napadu zaposlila Higuaina, ki je povsem ušel Racingovi obrambi in nato suvereno premagal še Coltortija za povečanje prednosti kraljevega kluba.

Pet minut kasneje je sam Guti imel odlično priložnost za zadetek, vendar je njegov strel zletel naravnost v prečko. Cristiano Ronaldo je na nogi imel še tretji zadetek Reala, potem ko mu je Higuain lepo podal, vendar je streljal preko gola. Kljub temu, da nato ni bilo več pravih priložnosti za zadetek, je bila zmaga z 0-2 dovolj za Real Madrid, da je ponovno zasedel vrh španskega prvenstva pred sobotnim El Clásicom na Santaigo Bernabéu. Pred zadnjim sodnikovim piskom na tekmi na stadionu El Sardinero pa je svoj debi dočakal tudi Marcos Alonso, sicer igralec Castille, ki je v igro prišel namesto Higuaina in tako okusil prve minute v dresu prve ekipe.

Zadetek Higuaina

Zadetek Higuaina

Stadiona: El Sardinero (Santander)
Sodnik: Delgado Ferreiro
Racing Santander 0-2 Real Madrid