X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Auxerre 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Pozen zadetek Di Marie je zagotovil Real Madridu ključno zmago proti Auxerru, kar je njihova že druga zmaga v letošnjem tekmovanju Lige prvakov. Varovanci Jose Mourinha so prevladovali čez celotno tekmo in pri tem imeli tudi več priložnosti za zadetek. Real je na koncu zasluženo prišel do zmage proti dobro organizirani francoski ekipi, s čimer je tudi vodilna ekipa skupine G s šestimi točkami iz dveh tekem.

Začetna postava Mourinha je bila kar malo presenetljiva, saj so na sredini skupaj zaigrali Lass, Khedira in Xabi Alonso, ki so s svojim igranjem ustvarjali priložnosti za Cristiana Ronalda, Benzemaja in Higuaina v napadu. Francoski ekipi je uspelo držati ravnotežje le prvih deset minut, potem pa je terensko premoč na igrišču povsem prevzel Real Madrid, kjer je Lass veliko pomagal v obrambi, prav tako pa se je dobro znašel v napadu, kjer je čez celoten prvi polčas s streli od daleč predstavljal resno grožnjo Auxerru. Domači so bili vseskozi zelo čvrst nasprotnika, s čimer niso prav nič kazali, da jim v tem času ne gre najboljše v domačem prvenstvu, kljub temu pa je imel Real Madrid več priložnosti za zadetek. Gostje iz španske prestolnice so imeli najbolj zrelo priložnost sredi prvega polčasa, ko je Higuain že premagal domačega vratarja Sorina, vendar pa je njegov strel na golovi črti odbil Chafni in tako preprečil vodstvo kraljevega kluba. Marcelo je imel naslednji lepo priložnost po podaji Alonsa, toda vratar Sorin je bil uspešnejši in polčas se je končal z rezultatom 0-0.

Na začetku drugega polčasa je bil Auxerre bolj agresiven v napadu, vendar pa je bil Real še bolj podjeten in napadalen ter gostitelje v uvodnih minutah povsem stisnil v njihov kazenski prostor, toda do konkretnih priložnosti Real vseeno ni prišel. Ker je bila igral Reala vse preveč predvidljiva in ker so se domači povsem posvetili obrambi in so poskušali zapretiti iz protinapadov, zato je Mourinho želel spremeniti nekatere stvari in se je odločil v igro namesto Benzemaja poslati Özila. Madridiste niso imele pretiranih težav v obrambi, vendar pa so zato imeli nekaj težav v napadu, kjer so težko prihajali do priložnosti za zadetek, čeprav je bil Ronaldo blizu zadetka iz prostega strela, vendar je odlično posredoval Sorin. V 72. minuti je v igro namesto Lassa prišel Di Maria, s čimer se je spremenila tudi taktična postavitev Reala v 4-2-3-1. Prva podaja Argentinca je skoraj že prišla na pravo mesto, potem ko je podal v kazenski prostor, kjer pa je bil Higuain prekratek le za nekaj centimetrov, da bi izkoristil lepo podajo. V 79. minuti so imeli domači najlepšo priložnost za zadetek, ko je nespretno z glavo posredoval Pepe, ki je nehote z glavo že premagal svojega vratarja Casillasa, vendar je na njegovo srečo žoga zadela le vratnico. V 81. minuti pa je Real le prišel do vodstva, potem ko je Özil podal v kazenski prostor, kjer domačim igralcem ni uspelo izbiti žoge, ki je prišla do Di Marie, Argentinec je lepo sprejel žogo s prsi in nato z fenomenalnim strelom iz voleja premagal domačega vratarja Sorina. Z zmago se je Real Madrid zavihtel tudi na sam vrh skupine G, kjer je edini do sedaj zabeležil dve zmagi na dveh tekmah.

Stadion: Stade Abbé-Deschamps (Auxerre)
Sodnik: Claus Bo Larsen
Auxerre 0-1 Real Madrid
Di Maria 81′

imageshack.us imageshack.us imageshack.us