X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Atletico Madrid

imageshack.us

Jose Mourinho je že pred tekmo povedal, da bo mestni derbi proti Atleticu težak, saj se je zavedal, da ekipe na takšnih tekmah igrajo povsem drugače kot na ostalih tekmah. Namen Atletica na Santiago Bernabeu je bil igrati zelo agresivno in grobo igro, še posebej potem, ko je bil izključen vratar Curtois. V drugem polčasu Atletico z igralcem manj le ni mogel več držati tempa in Real Madrid je spreobrnil rezultat v svojo korist in na koncu tudi visoko slavil. Beli so po spodrsljaju Barcelone samo še utrdili na vrhu lestvice La Lige, kjer ima že 6 točk prednosti pred večnimi tekmecem.

149. madridskem derbi, ki se imenuje “El Madrileno”, je bolje na Santiago Bernabeu začel Real, medtem ko si Atletico niti ni pretirano prizadeval doseči prvega zadetka, a je to v 15. minuti vseeno praktično iz prve prave priložnosti uspelo doseči gostom. Diego in Adrian sta z dvojno podajo izigrala domačo obrambo, Adrian pa je nato s strelom po tleh brez težav premagal tudi Casillasa. Kraljevi klub je hitro odgovoril (24. minuta), potem ko se je najprej po podaji Di Marie sam pred vratarjem Atletica znašel Benzema, ki je preigral Courtoisa, ta pa je na nepravilen način zaustavil Francoza in glavni sodnik je upravičeno dosodil enajstmetrovko, ob enem pa je Courtoisu pokazal še rdeči karton. Strel iz bele točke je uspešno izvedel trenutno prvi strelec La Lige, Cristiano Ronaldo. Atletico se je nato odločil, da bo poskušal Real zaustaviti s številnimi grobimi prekrški, kar je ob enem preprečevalo varovancem Joseja Mourinha, da bi prišli do lepše priložnosti za zadetek. Kljub temu, pa je Karim Benzema le prišel do ene lepše priložnosti po podaji Marcela, vendar pa je Dominguez z zadnjimi močmi blokiral strel Francozu.

Beli so v drugem polčasu dobesedno trdo garali za vodstvo in že v 49. minuti jim je tako uspelo izkoristili številčno prednost na igrišču. Po nesebični podaji Cristiana Ronalda je za domače vodstvo poskrbel Di Maria, ki je z lepim strelom zaključil lepo akcijo kraljevega kluba. Po drugem prejetem zadetku je Atletico še naprej ostajal globoko na svoji polovici in poskušal kar se da najbolje pokriti prostor pred svojim golom, medtem ko je Real večino časa imeli posest žoge v svojih nogah. V 65. minuti je beli balet še povišal svojo prednost, potem ko je veliko napako v obrambi napravil Godin in Higuain, ki je samo nekaj trenutkov pred tem prišel v igro namesto Di Marie, je preigral rezervnega vratarja gostov Asenja ter še enega branilca in dosegel tretji zadetek Reala. V 82. minuti je sledila še ena lepa akcija Reala, v kateri je Ronaldo s peto mojstrsko v kazenskem prostoru našel Higuaina, slednjega pa je Godin na nepravilen način podrl, za kar si je prislužil tudi rdeči karton. Z bele točke je za končnih 4-1 še enkrat brez težav zadel Cristiano Ronaldo. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil in tako Atletico na zmago v ligaških obračunih z Realom čaka že polnih 13 let.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 4-1 Atletico Madrid
Ronaldo 25., 82./oba 11-m, Di Maria 49., Higuain 65.; Adrian 15.
RK: Courtois 22., Godin 82./oba Atletico

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us