X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ajax 0-3 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je zaključil letošnje tekmovanje v skupinskem delu Lige prvakov z novo zmago v Amsterdamu. Beli so tako proti Ajaxu dosegli 15. zaporedno zmago, kar jim ni uspelo vse od sezone 1960/61. Nizozemski ekipi so na včerajšnji tekmi nepravično razveljavili dva zadetka in so se tako poslovili od nadaljnjega tekmovanja, potem ko je Lyon s kar 7-1 premagal Dinamo Zagreb. Real Madrid je s šestimi zmagami na šestih tekmah (18 osvojenih točk) ter z gol razliko +17 (19 doseženih in 2 prijeta zadetka), postavil nov rekord skupinskega dela Lige prvakov.

Jose Mourinho je tudi tokrat opravil več sprememb v začetni postavi belega baleta, potem ko je tekmo začel z Adanom, Albiolom, Varanom, Sahinom, Granerom in Callejonon. Trener kraljevega kluba je v začetku tega tedna dejal, da bodo njegovi varovanci povsem osredotočeni na to, da zmagajo tekmo in to so igralci tudi dokazali z zadetkom že v 14. minuti. Kaka je s fantastično podajo v konici zaposlil Joseja Callejona, ki je ušel domači obrambi, se sam znašel pred domačim vratarjem Vermeerom in ga s strelom med nogama tudi zanesljivo premagal. Po prejetem zadetku je Ajax vršil nekoliko večji pritisk na obrambo Reala in tako je Van der Wiel v 31. minuti poskusil z močnim strelom od daleč, vendar pa je bil Adan obranil njegov strel, odbita žogo pa je Lodeira pospravil v mrežo Adana, vendar pa je sodnik De Sousa neupravičeno na signalizacijo stranskega sodnika zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetek razveljavil. Štiri minute kasneje je bil še en zadetek domačih nepravično razveljavljen, potem ko je s strelom od daleč poskusil Anita, v kazenskem prostoru pa se je žoga odbila od Sulejmanija. Vse to je prisililo Real Madrid, da je še pred polčasom odgovoril in povišal svojo prednost. Benzema je lepo opazil vtekajočega Higuaina in ga zaposlil z dolgo žogo in iz skoraj identične akcije ob prvem zadetku Reala, je bil nezgrešljiv Higuain, ki je tako poskrbel za miren odhod belega baleta na odmor.

Ajax je v drugem polčasu vseskozi poskušal zmanjšati prednost Real Madrida in to bi mu skoraj uspelo, potem ko je Sulejmani zadel prečko. Jose Mourinho je želel okrepiti svojo sredino in zato je v igro poslal Altintop namesto Benzemaja (54. minuta) in nato še Alonsa namesto Granera (59. minuta). Ajax je še naprej preizkušal pripravljenost Adana s streli od daleč, medtem ko Mourinho omogočil mlademu Pedru Mendes, da je dočakal svoj prvenec v dresu prve ekipe Real Madroda, potem ko je prišel v igro 67. minuti namesto  Arbeloe. Zmago belega baleta je v sodnikovem podaljšku, ko je po mojstrski podaji Xabija Alonsa ponovno zadel Callejon.

Stadion: Amsterdam Arena (Nizozemska)
Sodnik: Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa (POR)
Ajax 0-3 Real Madrid
Callejon 14., 92., Higuain 42.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us