X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mallorca 0-5 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je bil na stadionu Iberostar osredotočen, prepričljiv in zanesljiv. Beli niso dali Mallorci nobene možnosti za presenečanje, čeprav je Mallorca v dosedanjem poteku sezone doma dosegla tri zmage na štirih tekmah, potem ko je Real po dobrih dvajsetih minutah že vodil z 2-0, strelca sta bila Higuain in Ronaldo. Slednja sta bila tudi tvorca tretjega in četrtega zadetka belega baleta v drugem polčasu. Najprej je Portugalec lepo zaposlil Argentinca, ki je še 17. v belem dresu dosegel dva zadetka na tekmi. Pri naslednjem zadetku sta Ronaldo in Higuain le obrnila vlogo in Portugalec se je veselil že svojega enajstega zadetka v letošnji La Ligi. V sodnikovem podaljšku je Callejón dosegel še peti zadetek kraljevega kluba ter tako naredil pečat 5. zmagi Reala v La Ligi,  7. zaporedni sezoni brez poraza belih na Mallorci in druge zaporedne tekme brez prejetega zadetka v španskem prvenstvu.

Real Madrid je začel tekmo na stadionu Iberostar z isto ekipo, ki je končala tekmo v Dortmundu. Modrić in Higuain sta tako bili edini spremembi v primerjavi z začetno postavo, ki je začela v sredo tekmo Lige prvakov. In prav Argentinec je bil tisti, ki je potreboval le osem minut, da je povedel bele v vodstvo. Higuain je tako že s prvim strelom na tekmi izkoristil napako Andersona v gostujoči zadnji vrsti ter neubranljivo zadel mrežo vratarja Aouateja. Real Madrid si ne bi mogel želeti boljšega začetka. 0-1 in Mallorca je bila prisiljena igrati nekoliko bližje Realovemu golu, kar je pomenilo več prostora za Real v napadu. Real Madrid je želel izkoristiti to in odločiti tekmo s protinapadi v delu tekme v katerem so prevladovali na igrišču. Cristiano Ronaldo je bil blizu zadetka v 10. minuti, vendar pa je njegov nevaren strel Aouate obranil. 12 minut kasneje je bil le uspešnejši. Vendar pa ni bil protinapad tisti, ki je prinesel zadetek belim, ampak njihov neusmiljen pritisk na nasprotnika ter s tem posledično napaka domačih. Mesut Özil je tako ukradel žogo podal do Di Marije, ki je podaljšal do Higuaina, ta pa je zaposlil Cristiana Ronalda, ki je uspešno zadel daljši vratarjev kot. 0-2 v manj kot pol ure tekme in 13. zadetek Portugalca na osmih zaporednih tekmah. Ronaldo je po podaji Mesuta Özila v enem naslednjih napadov prišel v novo veliko priložnost, a meril prek vrat. Tekma je bila praktično odločena, vendar pa beli še vedno niso bilo povsem zadovoljni. Njihova dominacija je bila več kot očitna in le to so želeli nadgraditi še s povečanjem vodstva. Mallorca je bila medtem nevarna le preko strela Nsueja, čigar strel je Casillas v 18. minuti odbil v kot. Z večino posesti in najlepšimi priložnostmi za Real se je končal tudi prvi polčas z rezultatom 0-2.

Tudi po odmoru se ni veliko spremenilo, čeprav je Mallorca začela drugi polčas le nekoliko bolj pogumna. Je pa zato Real potreboval kar nekaj časa, da je sprožil prvi nevaren strel v drugem polčasu in sicer je bilo to šele v 58. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Ramos. Ronaldo je imel prav tako priložnost dve minuti pozneje, vendar pa je njegov strel z razdalje ujel Aouate, ki pa ni mogel ustaviti sprehoda belih v 70. minuti. Odlično globinsko podajo s strani Ronalda je uspešno kronal Higuain, ki je s tem že sedemnajstič v belem dresu dosegel 2 zadetka na eni tekmi. Mallorca še dobro ni preživela udarca po tretjem zadetku, ko se je Argentinec oddolžil Ronaldu za podajo pred tem, po lepi akciji Reala je tako Pipita v 73. minuti našel Portugalca, ki je v protinapadu zadel za 0-4. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Jose Callejon ter tako postavil samo še piko na i za peto zmago belega baleta v La Ligi.

Stadion: Iberostar (Palma de Mallorca)
Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Mallorca 0-5 Real Madrid
Higuain 8., 70., Ronaldo 25., 73., Callejon 91.

Mallorca: Aouate, Navarro, Geromel, Conceicao, Bigas, Fontas (46./Pina), Marti, Nsue, Giovani (59./Arizmendi), Victor (78./Fernandez), Hemed.

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Varane, Pepe, Essien, Modrić, Xabi Alonso (81./Raul Albiol), di Maria (73./Callejon), Özil, Ronaldo, Higuain (79./Morata).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com