X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Osasuna 0-2 Real Madrid

photobucket.com

Čeprav je za nami komaj 15 dni novega leta, pa je vsaj do sedaj leto 2014 dobro za Real Madrid. Beli so zmagali vse štiri uradne tekme in pri tem niso prejeli niti enega gola. Predstava Real Madrida na stadionu El Sadar, kjer so dosegli enak rezultat kot na prvi tekmi osmine finala, je bila dokaz tega. Samo dva dni po prejemu nagrade Ballon d’Or, je Cristiano Ronaldo že bil v prvi postavi Reala in tudi poskrbel za prvi gol na tekmi v 22. minuti iz prostega strela. Drugi in ob enem zadnji gol na tekmi je dosegel Di María v 56. minuti, potem ko mu je lepo podal hitri Jese. Espanyol bo sedaj naslednji nasprotnik belega baleta v četrtfinalu Copa del Rey.

V prvo postavo se je po skoraj treh mesecih neaktivnosti zaradi težav s poškodbami vrnil Fábio Coentrão, trener CarloAncelotti pa je želel na zelenici, kjer je Madrid v prvenstvu že izgubil dragocene točke, preizkusiti baskovsko navezo Xabi Alonso-Asier Illarramendi. Real je začel nekoliko zadržano, vse bolj obetajoče napade pa so domači zaustavili s prekrški. Oier je tako v deseti minuti z grobim prekrškom ustavil enega od protinapadov Reala, a jo je motivirani Cristiano Ronaldo odnesel brez resnejše poškodbe. Tudi vzhajajoči zvezdnik Jesé Rodríguez ob nepovezanem začetku gostov ni pretil, zato pa je najbolj razpoloženemu posamezniku in tudi uradno najboljšemu nogometašu lanskega leta uspelo načeti domačo mrežo. Ronaldo si je namestil žogo za prosti strel s slabih 25 metrov, ki je sicer zletel točno v vratarja Andrésa Fernándeza, ki pa je je s pestmi odbil v tla, žoga pa se je od njegove zadnjice komično odbila čez črto. Sledilo je še nekaj poskusov Reala, a nobeden ni bil pretirano nevaren, na drugi strani pa je Iker Casillas dvakrat lepo posredoval.

Dvomov je bilo kljub hitro konec. Ángel di María je v 56. minuti po hitrem protinapadu Jeséja, njegovem prodoru in podaji v sredino brezhibno zaključil za 2-0, medtem ko so rdeči protestirali zaradi domnevnega prekrška Alonsa nad De las Cuevasom. Ronaldo je igrišče ob huronskih žvižgih zapustil v 62. minuti, ko ga je z nasmeškom na obrazu zamenjal Gareth Bale. Zmago Reala, ki ni imel nikakršnih težav z domačimi, je vsaj malenkostno pokvaril povratnik Coentrão. Portugalec je že ležal na tleh, ko je v koleno grobo brcnil enega od domačih nogometašev in dobil drugi rumeni karton. Nesrečno je tekmo končal tudi Álvaro Morata, mladi napadalec Reala, ki je takoj po prihodu v igro dobil hud udarec v ličnico, kljub pogumnemu nadaljevanju na zelenici pa jo je moral napol v solzah, predvsem zaradi bolečin, zapustiti. Real je zato tekmo končal le z devetimi nogometaši, ker je Ancelotti že opravil vse tri menjave. Pred polfinalom, ko bi se lahko Atlético Madridu maščevali za lanskoletni finalni poraz, čaka Real še pot v Barcelono, kjer bodo tako kot na zadnji ligaški tekmi gostovali pri Espanyolu.

Stadion: El Sadar
Sodnik: Mateu Lahoz
Osasuna 0-2 Real Madrid
Ronaldo 22., di Maria 56.
RK: Coentrao 85./Real Madrid

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com