X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Almeria

photobucket.com

Real Madrid je za domačo tekmo z Almerío v zadnjem hipu ostal brez kapetana Sergia Ramosa, ki si je poškodoval mišico, a naj ne bi bil vprašljiv za prihajajoči pokalni finale proti Barceloni. Beli se je z zmago in porazom Barcelone zavihtel na drugo mesto lestvice španskega prvenstva.

Beli balet bi na Bernabéuu na novi tekmi brez Cristiana Ronalda kmalu začel perfektno, a je močen strel Ángela di Maríe z 20 metrov končal v prečki. Vratar Esteban Suárez je moral ustaviti še dva poskusa “El Fidea” v prvih desetih minutah, dve minuti kasneje pa je po podaji Garetha Bala s strani Karim Benzema znova zelo slabo meril preko gola gostov. Vse je sam v 22. minuti opravil Bale, ki je po izvrstni kombinaciji z Benzemajem prišel vse do vrat Almeríe, kjer ga je s fantastično parado ustavil Esteban. Nič pa ni mogel izvrstni vratar storiti v 28. minuti, ko je Di María nov sprehod v kazenski prostor končal z neubranljivim strelom na drugo vratnico. Dvoboj sta Argentinec in Asturijec nadaljevala tudi v 38. minuti, ko je bil znova uspešnejši čuvaj mreže ekipe, ki je tekmo začela na predzadnjem mestu La Lige. Že prej je sodnik Juan Martínez Munuera preslišal proteste domačih, ki so zahtevali enajstmetrovko po dvoboju Fábia Coentrãa in Nelsona. Miren polčas se je končal z novim neprepričljivim strelom Benzemaja mimo druge vratnice.

Francoz se je odkupil kmalu po začetku drugega polčasa, ko je po lepi akciji odložil žogo Balu, Valižan pa je z močnim strelom uspel premagati Estebana, ki je bil spet na žogi, a je bil projektil za 2-0 premočan. Navijači so se začeli dobro zabavati že tri minute kasneje, ko si je Isco v kazenskem prostoru lepo pripravil strel in Estebana presenetil s strelom po tleh ob njegovi vratnici. Vse potrebno za nov zadetek so soigralci v 60. minuti pripravili Coentrãu, a je Portugalec pred Estebanom streljal slabo, na koncu pa jezo stresel nad vratnico. Pred sredinim pokalnim finalom proti Barceloni je trener Carlo Ancelotti iz igre najprej potegnil Di Marío, nato pa še Bala – na zelenico sta pritekla Casemiro in Álvaro Morata, svojo drugi nastop za člane pa je v 73. minuti dočakal tudi mladi branilec B-ekipe Diego Llorente. Nič pa pred vrati ni šlo po načrtih Benzemaja, ki je v 82. minuti zapravil še eno priložnost, potem ko ga je s fantastični podajo s peto zaposlil Morata. Morata je nato po lepi dvignjeni žogi prek zadnje vrste Asierja Illarramendija izvrstno zaključil s strelom prek Estebana in v prvenstvu zabil še tretjič zapored. Tako je Morata še polepšal končni rezultat in Real vrnil na drugo mesto La Lige pred večne rivale Barcelono.

Stadion: Santiago Bernabeu
Sodnik: Martínez Munuera
Real Madrid 4-0 Almeria
Di Maria 28., Bale 53., Isco 56., Morata 85.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com