X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedmo pokalno finale med Real Madridom in Barcelono

Real Madrid in Barcelona bosta jutri igrala v novem finalu Copa del Rey, potem ko sta do sedaj igrala med seboj v šestih finalih. Vsaka od ekip je do sedaj dobila tri medsebojna finala španskega kraljevega pokala, tako da bo letošnja tekma na Mestalli prevesila tehnico na eno ali drugi stran. Zadnje od medsebojnih final se je zagotovo bolj vtisnil v navijačem Real Madrida, potem ko sta se večna rivala srečala pred tremi leti, beli balet pa je prišel do lovorike po spektakularnem golu z glavo Cristiana Ronalda v podaljšku.

Prvo pokalno finale med večnima tekmeca je potekal že leta 1936. Real Madrid je takrat osvojil naslov z zmago 2-1 v Valencii. Gola za bele sta dosegla Eugenio in Lecue. Po tesni zmagi Barcelone (0-1) v finalu 1968, je Real Madrid še enkrat osvojil naslov leta 1974. Takrat so za bele zadeli Santillana, Rubiñán, Aguilar in Pirri ter tako kraljevemu klubu zagotovili prepričljivo zmago s 4-0. Katalonci so leta 1983 zmagali z 2-1 ter leta 1990 z 2-0, preden so beli slavili v zadnjem pokalnem finalu med obema ekipa leta 2011.