X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pot Real Madrida do finala Copa del Rey

Olimpic Xàtiva, Osasuna, Espanyol in Atlético Madrid so ekipe, ki jih je premagal Real Madrid na svoji poti do tretjega finala Copa del Rey v zadnjih štirih letih. Ekipa belega baleta je ekipa, ki se je uvrstila v največ final pokala, 39 vključno s tem letom, in odhaja na tekmo na Mestalli po 13. doseženih golih in brez prejetega gola v tej sezoni tekmovanja.

Šestnajstina finala: Real Madrid – Olimpic de Xàtiva (2-0)
Beli so začeli svojo letošnje tekmovanje proti ekipi iz Valencie, ki igra v skupini III Segunda B (tretja španska liga). Prva tekma se je igrala na stadionu La Murta na umetni travi in se je končala z rezultatom 0-0. Na povratni tekmi je Real Madrid odločil svoje napredovanje v naslednji krog praktično brez težav, potem ko sta za zmago z 2-0 zadela Illarra in Di Maria.

Osmina finala: Real Madrid – Osasuna (4-0)
Prva tekma je potekala na Santiago Bernabéu, kjer sta pred povratno tekmo na El Sadarju zagotovil miren spanec strelca golov za 2-0, Benzema in Jese. Na povratni tekmi pa so varovanci Ancelottija prav tako slavili z rezultatom 0-2 (strelca Cristiano Ronaldo in Di Maria).

Četrtfinale: Real Madrid – Espanyol (2-0)
Ekipi sta se prvič pomerili na stadionu Cornellá – El Prat in tekma je bila odločena z dobro igro in odličnim obrambnim delom. V prvem polčasu je imel Madrid najlepše priložnosti in Benzema je izkoristil eno od njih ter popeljal bele v vodstvo. Beli so nato v drugem polčasu obranil svoje vodstvo in tako slavili z minimalno prednostjo (0-1). Na domači tekmi je dvome o zmagovalcu razblinil mladi Jese, ki je z lepim golom postavil končni rezultat (1-0).

Polfinale: Real Madrid – Atlético de Madrid (5-0)
Prvo in drugo uvrščena ekipa španskega prvenstva sta se pomerili v bolj privlačnem in težkem polfinalu, kot preostala dva polfinalista. Beli so gostili prvo tekmo na Santiago Bernabéu in uničili goste s fantastično igro (3-0), potem ko so gole dosegli Pepe, Jese in Di María. Kljub mestnemu derbiju pa je bil polfinale praktično že odločen. Na povratni tekmi je za novo zmago belega baleta dva gola prispeval Cristiano Ronaldo in to v prvih 20 minutah tekme ter s tem zapečatil še najmanjše dvome o potniku v finale.