X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Almeria 1-4 Real Madrid

photobucket.com

Boljše skoraj že ne more več biti, potem ko so nogometaši Reala zabeležili že 20. zaporedno zmago na gostovanju pri Almeríji, tako da so sedaj misli belega baleta že na svetovnem klubskem prvenstvu. Po goli Isca in Bala, so domači imeli sredi drugega polčasa enajstmetrovko za izenačenje, a se je v vratih Reala izkazal Casillas, nato pa je v zaključku srečanja zmago gostov potrdil Cristiano Ronaldo z dvema zadetkoma. Portugalec je tako v letošnjem prvenstvu zabil že 25 golov.

Italijanski trener Carlo Ancelotti je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Illarramendi, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo. Srečanje so bolje odprli Andaluzijci in zapravili priložnost prek Sebastiána Dubarbierja. Po začetnih minutah so gostje prevzeli vajeti igre v svoje roke in v 12. minuti je Toni Kroos z razdalje, po slabšem izbijanju domačega vratarja Rubéna Andradeja, zadel prečko. Na drugi strani je Casillasu z glavo zapretil še Tomer Hemed, sledila pa je zelo obetavna situacija za Real, a Gareth Bale ni našel povsem samega Karima Benzemaja pred vrati. Do zasluženega vodstva je Real Madrid prišel v 34. minuti. Isco je na levi strani kazenskega prostora sprejel dolgo podajo Benzemaja, si s preigravanjem pripravil možnost za strel in s plasiranim udarcem v daljši kot mojstrsko matiral Andradeja. A že pet minut kasneje je Almería izenačila. Odbita žoga po predložku z desne je prišla do Verze, ta pa je s polvolejem natančno meril in z močnim strelom ugnal Casillasa. Toda tudi veselje Andaluzijcev ni trajalo dolgo. V 42. minuti je Kroos z desne poslal natančen predložek pred vrata, tam pa je bil najvišji Bale, ki je z glavo neubranljivo zadel. Real je tako na odmor odšel z minimalno prednostjo (1-2).

Na začetku drugega polčasa so domači branilci v zadnjem trenutku blokirali nevaren strel Cristiana Ronalda, v 53. minuti pa je Bale silovito potegnil v protinapad in na koncu zgrešil vrata Andradeja, ko je bil Cristiano sam na drugi vratnici. Kmalu zatem smo videli nov dober poskus Portugalca z razdalje, ki ga je domači vratar odbil. V 62. minuti je Almería zapravila veliko priložnost za izenačenje. Marcelo je storil prekršek v kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, s katere pa Verza ni bil uspešen, saj mu je strel z odlično reakcijo ubranil Casillas. Sledilo je nekaj polpriložnosti Reala, na drugi strani pa je bil nenatančen Édgar Méndez. Dokončna odločitev o zmagovalcu je padla v 81. minuti. Bale je odložil žogo Cristianu, ta jo je lepo oddal v prostor za Benzemaja, Francoz jo je vrnil Ronaldu, ki je v prazno mrežo zabil že svoj 24. prvenstveni gol sezone. V 89. minuti se je Cristiano Ronaldo še enkrat vpisal med strelce, ko je po desni izjemno prodrl Dani Carvajal, katerega podajo je najboljši strelec lige preusmeril v bližnji kot domačega gola. V zadnjih trenutkih sta imela lepi priložnosti še Bale in Marcelo, a je ostalo pri izidu 1-4. Real je obdržal vodilno mesto na lestvici La Lige in vpisal že svojo rekordno 20. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih.

Stadion: Juegos Mediterráneos (Almeria)
Sodnik: Alfonso Alvarez Izquierdo
Almeria 1-4 Real Madrid
Verza 39.; Isco 34., Bale 42., Ronaldo 81., 88.
Verza je v 62. zapravil 11-m.

Almeria: Ruben, Michel, Fran Velez (83./Corona), Trujillo, Ximo, Verza, Thomas, Edgar Mendez, Soriano (67./Wellington), Dubarbier (59./Zongo), Hemed.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Bale, Kroos, Illarramendi, Isco, Benzema (85./Coentrao), Ronaldo.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com