X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cruz Azul 0-4 Real Madrid

photobucket.com

Nogometaši madridskega Reala so se v velikem slogu uvrstili v finale svetovnega klubskega prvenstva, potem ko so v Marakešu s 4-0 premagali mehiški Cruz Azul. Real v sobotnem finalu čaka na zmagovalca dvoboja med novozelandskim Aucklandom in argentinskim San Lorenzom. Maroško mesto se je sedaj pridružilo Sofiji, Liverpoolu, Baselu in drugim španskih mestom, kjer je Real Madridu zapolnil delček mozaika seriji 21. zaporednih zmag. Do te zmage so pomagali goli Ramosa, Benzemaja, Bala in Isca, prav tako pa je svoje temu dodal Iker Casillas, ki je še na drugi zaporedni tekmi obranil enajstmetrovko.

Madridčani so povedli že v 15. minuti, ko je Sergio Ramos po predložku Tonija Kroosa s prostega strela z desne strani z glavo načel mrežo prvakov nogometne zveze CONCACAF. Beli balet je vodstvo povišal v 36. minuti. Carvajal je na desni strani izjemno prodrl, nato pa podal v sredino, kjer je Karim Benzema pospravil žogo za hrbet vratarja Joseja Corone. V 40. minuti je Ramos v kazenskem prostoru zrušil Huga Pavoneja, kar je pomenilo enajstmetrovko za Mehičane. Streljal jo je Gerardo Torrado, a je Realov vratar in kapetan Iker Casillas dobro predvidel strel izkušenega Mehičana in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Vsi dvomi o zmagovalcu so bili razrešeni v 50. minuti, ko je po podaji Cristiana Ronalda z glavo na daljši vratnici zadel Bale. Tekma je bila odločena, tako da si je Real lahko privoščil kar nekaj ekshibicijskih potez, poleg tega pa je imel Cristiano Ronaldo še priložnost za povišanje prednosti, ko je Portugalec žogo proti vratom usmeril s pomočjo tako imenovane rabone. Piko na i je v 72. minuti postavil Isco, potem ko mu je lepo podal Ronaldo, sam pa s slalomom med obrambo Mehičanov še lepo zadel. Rezervist Sami Khedira je nato z glavo nastreljal še vratnico, a je ostalo pri zmagi 0-4.

Stadion: Grand Stade de Marrakech, Marakeš (Maroko)
Sodnik: Enrique Osses (Čile)
Cruz Azul 0-4 Real Madrid
Ramos 15., Benzema 36., Bale 50., Isco 72.

Cruz Azul: Corona, Pinto, Rodriguez, Dominguez, Torrado, Rojas (76./Valadez), Flores, Bernardello, Formica, Gimenez (65./Barrera), Pavone (65./Fabian).

Real Madrid: Casillas, Pepe, Sergio Ramos (64./Varane), Marcelo, Carvajal, Illarramendi, Kroos (73./Khedira), Ronaldo, Bale, Benzema, Isco (76./Jese).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com