X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sporting Gijón 0-0 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je letošnjo sezono španske La Lige začel na gostovanju pri Sporting Gijónu, kjer si je zaslužil, da bi nazaj v Madrid odnesel vse tri točke. Beli so se trudili, vendar pa jim je pri vsem zmanjkal zadetek, potem ko so Sporting v drugem polčasu povsem stisnili na svojo polovico in imeli kar 14 strelov. Od tega jih je bilo 6 v okvir vrat, ob tem pa so imeli še 68 % posest žoge, vendar pa jim ni uspelo spraviti žogo mimo Ivána Cuéllara.

Rafael Benítez je v začetno enajsterico uvrstil Jeséja, na klopi pa ob Jamesu Rodríguezu in Pepeju pustil tudi novinca Matea Kovačića. Na desnem boku je novinec, Danilo, dobil prednost pred Danijem Carvajalom, v vratih pa je začel Keylor Navas. Domači so srečanje začeli sila agresivno na El Molinónu in pritisnili na zadnjo linijo Reala, vendar pa s tem beli niso imeli večjih težav. V tretji minuti je prvič posusil Cristiano Ronaldo, vendar pa je vratar Sportinga Iván Cuéllar ustavil njegov poskus. Po nekaj minutah so Madridčani umirili nalet Asturijcev in začeli pogosto ogrožati vrata domačih. Najprej je z razdalje mimo gola meril Gareth Bale, v 12. minuti pa je imel Valižan še lepšo priložnost, ko ga je z odlično globinsko podajo našel Luka Modrić, Bale je že obšel vratarja, nato pa iz težkega položaja zadel zunanji del mreže. Jesé je prav tako imel priložnost za zadetek v 19. minuti, vendar pa je njegov strel zletel le nekaj centimetrov mimo vrat domačih. V 21. minuti je serijo priložnosti zaključil Isco, ki je po dvojni podaji s Cristianom s plasiranim strelom meril mimo gola. Po pol ure igre je Real povsem prevzel nadzor nad igro. V 32. minuti je še enkrat poskusil Ronaldo, a je bil junak domači vratar, minuto kasneje je bil nenatančen še Jesé. Ne glede na to, pa je domača ekipa nakazala, da je njen cilj obstati v prvi ligi, potem, ko so lani igrali še v drugi ligi. V 36. minuti je tako po predložku z desne z glavo odlično streljal Antonio Sanabria, žoga pa se je od prečke odbila na golovo črto. V nasprotnem napadu pa je Cristiano padel po predložku, a je sodniška piščalka ostala nema.

V drugem polčasu je bil Real še veliko boljši nasprotnik in je poskušal preiti v vodstvo s številnimi napadi. V 47. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Isco, a je streljal točno v naročje Cuéllarja. V 54. minuti je poskusil Cristiano, vendar je z 20 metrov meril preveč po sredini. V 60. minuti je prosti strel iz ugodnega položaja Bale poslal čez gol, Valižan pa bi lahko streljal bolje tudi nekaj trenutkov kasneje, ko je po kotu Isca povsem neoviran s petih metrov z glavo zadel vratarja. Bolje bi se v 67. minuti moral odrezati tudi Ronaldo, ko je po predložku rezervista Jamesa iz neposredne bližine z glavo slabo zadel žogo. Real je zagospodaril na zelenici in v 70. minuti se je na desni strani kazenskega prostora nekaj prostora odprlo za Jamesa, Kolumbijec s strelom po tleh ni pretirano ogrozil Cuéllarja. V 72. minuti se je Rafa Benitez odločil, da bo prvo priložnost v belem dresu ponudil Kovačiću, ki je zamenjal Isca. Obleganje se je hitro nadaljevalo. Ronaldo je po preigravanju z leve silovito sprožil, Cuéllar je odbil, Marcelo pa je odbitek z glavo poslal čez gol. V 84. minuti je Ronaldo znova dobro meril z okrog 15 metrov, vratar pa je žogo odbil prek svoje prečke. Po sledečem kotu je Modrić z 20 metrov nameril mimo okvirja. V sodnikovem dodatku se je Realu ponudila zadnja priložnost. Po prekršku nad Marcelom je s prostega strela Ronaldo nastreljal živi zid in Real se je morali sprijazniti z nepričakovanim remijem na začetku nove sezone La Lige.

Stadion: El Molinón (Gijón)
Sodnik: Estrada Fernández
Sporting Gijón 0-0 Real Madrid

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com