X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Athletic Bilbao 1-2 Real Madrid

Z zmago v Bilbau (2-1) je Real Madrid na prvem mestu lestvice, po petem krogu španske Primere Division, prehitel Barcelono in se točkovno izenačil s Celto iz Viga. Oba gola za galaktike je dosegel Karim Benzema.

Vratar Real Madrida Keylor Navas je sezono začel s štirimi zaporednimi tekmami brez prejetega gola in tako izenačil rekord Miguela Angela iz sezone 1975-76, njegov niz se je ustavil šele v Bilbau. Po enajstih minutah tekme na San Mamesu je dosegel nov mejnik, presegel je osebni rekord Ikerja Casillasa, 460 minut brez prejetega gola. Real je povedel v 19. minuti po veliki napaki branilca Mikela San Joseja, ki je nespretno vračal žogo svojemu vratarju Gorki Iraizozu. Podajo je prestregel Karim Benzema in Real Madrid brez težav popeljal v vodstvo. Največjo priložnost za izenačenje je imel Aritz Aduriz štiri minute pred odmorom, strel nevarnega napadalca z glavo pa je odlično obranil Keylor Navas. Še pred odmorom je lepo priložnost zapravil Mateo Kovačić, Hrvat je meril naravnost v Iraizoza in tako je ostalo pri rezultatu 0-1.

Athletic je bil blizu izenačenja v peti minuti drugega polčasa, s približno 20 metrov je streljal Aritz Aduriz, a je Navas ponovno pokazal, da trenutno brani v življenjski formi. Domači so iz slačilnice prišli bolj odločni in pogosteje poizkušali z napadi, kar se jim je obrestovalo v 68. minuti, Navas je bil premagan prvič v letošnji sezoni španske prve lige. V hitrem protinapadu je po predložku Markela Susaete z glavo zadel Sabin Merino in rezultat izenačil na 1-1. Veselje na tribunah San Mamesa je trajalo le tri minute, saj je Isco podal z desne strani, pred vrati pa se je najbolje znašel Benzema. Gostitelji so v zadnjih minutah pritisnili, dve minuti pred koncem je rezervist Ibai Gomez prišel do nevarnega strela z glavo, a je Navas uspel žogo odbiti v kot.

Stadion: San Mames (Bilbao)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Athletic Bilbao 1-2 Real Madrid
Sabin 68.; Benzema 19., 70.

Athletic Bilbao: Iraizoz, de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga, San Jose (72./Mikel Rico), Benat (85./Sola), Susaeta (80./Ibai), Raul Garcia, Sabin, Aduriz.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco (72./Jese), Kovačić (89./Vazquez), Ronaldo, Benzema (80./Casemiro).