X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Levante

photobucket.com

Real Madrid se je zavihtel na vrhu lestvice La Lige. Na tekmi v sobotnem popoldnevu so beli zabeležili prepričljivo zmago nad Levantejem, s čimer so zavzeli vodilno mesto v La Ligi, potem ko so za Real zadeli Marcelo, Cristiano Ronaldo in Jese. Cristiano Ronaldo je pred tekmo gledalcem predstavil nedavno prejeti zlato kopačko, za kar je bil Portugalec nagrajen s stoječimi ovacijami.

Po nekaj priložnostih gostov iz Valencie na začetku tekme, so domači nogometaši, ki so zaradi težav s poškodbami kar precej oslabljeni (manjkajo James Rodriguez, Karim Benzema, Sergio Ramos, Pepe, Dani Carvjal in Luka Modrić), na Santiago Bernabeuu hitro prevzeli pobudo in močno pritisnili. V manj kot pol ure igre je Real že vodil z dvema zadetkoma. Premoč so beli kronali v 27. minuti, ko sta lepo kombinirala Marcelo in Cristiano Ronaldo, brazilski bočni branilec pa je po dvojni podaji z diagonalnim strelom zatresel mrežo. Takoj za tem je z glavo nevarno na drugi strani poskusil Roger Marti, vendar se je z obrambo izkazal Keylor Navas. Kazen je sledila kmalu, saj je Ronaldo že čez dobro minuto potrdil nenapisano pravilo ‘kdor ne da, dobi’. Portugalec je po podaji Kroosa neubranljivo sprožil s kakšnih dvajsetih metrov, Ruben pa je žogo lahko le s pogledom pospremil v mrežo. Ronaldo je tako v tej sezoni La Lige zabil šest golov in je poleg Karima Benzemaja najboljši strelec Reala. Prvi polčas se je tako končal s prednostjo Reala z 2-0.

Lucas Vázquez je vstopil na začetku drugega polčasa namesto Garetha Bala in Real Madrid ni popuščal v svojih napadih in želji še po višji prednosti. Kroos in Danilo sta tako poskušala svojo srečo s strelom z roba kazenskega prostora v 56. in 61. minuti, vendar pa je v obeh primerih žoga končala v rokah gostujočega vratarja. Real Madrid si je še naprej ustvarjajo nevarne priložnosti v in okoli gostujočega kazenskega prostora in kmalu po prihodu v 69. minuti v igro namesto Isca, je Jese Rodríguez ušel obrambi gostov. Nato pa je Jese s svojo podajo iskal Cristiana Ronalda pred golom, ki je iz težkega položaja poskusil s peto, vendar pa je žoga zletela mimo vrat Levateja. V 76. minuti se je Benítez odločil, da bo opravil svojo tretjo in s tem tudi zadnjo menjavo, potem ko je v igro vstopil Marcos Llorente namesto Matea Kovačića. In z mladim igralcem na igrišču, je prišel še tretji gol Real Madrida. Španski napadalec Jese je v 81. minuti tekme po podaji Lucasa Vazqueza in potem ko je preigral gostujočega branilca, z močnim strelom premagal Rubena za končnih 3-0. Z zmago se je Real zavihtel na vrh lestvice, sedaj pa so vse misli belih že usmerjene v sredin dvoboj Lige prvakov proti PSG.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez
Real Madrid 3-0 Levante
Marcelo 27., Ronaldo 30., Jese 81.

Real Madrid: Navas, Danilo, Nacho, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić (77./Marcos Llorente), Kroos, Isco (69./Jese), Bale (46./Lucas Vazquez), Ronaldo.

Levante: Ruben, Juanfran, Feddal, Tono, Victor Camarasa, Morales, Jose Mari (62./Lerma), Simao Junior, Deyverson (75./Ruben Garcia), Casadesus, Marti (53./Ghilas).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com