X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Celta Vigo 1-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je končal teden z zmago na težkem gostovanju pri Celti, ki do tekme z Realom še ni poznala poraza v letošnji sezoni španskega prvenstva. Varovanci Beniteza so slavili s 3-1, potem ko so zadelo Cristiano Ronaldo, Danilo, prvič v dresu Real Madrida ter Marcelo.

Derbi v Vigu je upravičil naziv derbi, saj sta vodilni ekipi španskega prvenstva prikazali fantastičen nogomet. Pri domačih je blestel Duran Nolito, medtem ko je za gostujoči Real tekmo življenja odigral še pred sezono odpisani vratar Keylor Navas. Madridčane je v vodstvo v osmi minuti popeljal Cristiano Ronaldo. Slednji je izkoristil lepo podajo Lucasa Vazqueza in poslal žogo za hrbet nemočnega vratarja Sergia Alvareza. Celta je nato na domači zelenici močno pritisnila, a poti do gola ni našla. Zato pa so nogometaši Reala vodstvo povišali v 23. minuti, ko je po podaji Jeseja svoj prvi gol v dresu belega baleta s perfektnim strelom zabil bočni branilec Danilo. V 39. minuti je Navas rešil nemogoče, s fantastično obrambo je Kostaričan preprečil zadetek Iaga Aspasa, ki je sprožil s kakšnih petih metrov. Le slabe štiri minute kasneje se je s parado znova izkazal Navas po novem strelu Aspasa (tokrat z glavo) s podobne razdalje in ostalo je pri dvojnem prednostu Reala ob polčasa.

Na začetku drugega polčasa bi Real lahko še povišal prednost. V 49. minuti je Cristiano Ronaldo z globinsko žogo odlično zaposlil Vázqueza, ki se je sam znašel pred Sergiom Álvarezom, vendar pa ga mu ni uspelo premagati z lobom. Celta je v 57. minuti ostala brez Gustava Cabrala, ki je v prvem polčasu najprej prejel prvi rumeni karton, nato pa mu je sodnik pokazal še drugega zaradi ugovarjanja. Zasedba Viga je kljub številčni premoči Reala pritisnila na vrata gostov in bila v drugem polčasu nevarnejša, a se je velikokrat izkazal gostujoči vratar. V 69. minuti je bil zelo blizu tretjemu golu Reala Isco, ki je pred tem vstopil v igro namesto Vazqueza, ko je z roba kazenskega prostora sprožil natančen strel, ki ga je domači vratar obranil, žoga pa je potem zadela prečko. V 72. minuti pa je bil Navas po strelu Nolita, ki je našel med Kostaričanovima nogama, že premagan, a je z golove črte odbil Marcelo. Vroči Navas pa je bil nemočen ob izvrstnem strelu Nolita, ki je dobrih pet minut pred iztekom rednega dela pometel pajčevino Navasovega gola. Na končnih 3-1 je globoko v sodnikovem podaljšku z leve strani s strelom znotraj kazenskega prostora povišal Brazilec Marcelo.

Stadion: Balaídos (Vigo)
Sodnik: Clos Gómez
Celta Vigo 1-3 Real Madrid
Nolito 85.; Ronaldo 8., Danilo 23., Marcelo 95.
RK: Cabral 56./Celta.

Celta: Alvarez, Mallo, Cabral, Gomez, Castro, Fernandez, Wass (67./Radoja), Hernandez (81./Planas), Orellana (82./Guidetti), Nolito, Aspas.

Real Madrid: Navas, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić (80./Nacho), Kroos; Vazquez (62./Isco), Ronaldo, Jese (70./Čerišev).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com