X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Las Palmas

photobucket.com

Real Madrid je ohranil vodilno mesto na lestvici La Lige. Težko je več prositi od ekipe, ki kljub številnim poškodbam, ohranja prvo mesto na lestvici La Lige in Lige prvakov. V tem krogu so bili beli boljši od Las Palmasa, ki se je po 14. sezonah vrnil na Santiago Bernabéu. Beli so praktično odločili zmagovalca že v prvih 15. minutah ko sta zadela Isco in Cristiano Ronaldo, za Real pa je nato zadel še Jese.

Varovanci Rafaela Beniteza so povedli že v četrti minuti, ko je po veliki napaki obrambe gostov Casemiro lepo zaposlil Isca, vsestranski vezist pa je hladnokrvno ob levi vratnici zadel v polno. Že po četrt ure je kraljevi klub razblinil vse dvome o zmagovalcu, ko je Marcelo poslal sijajen predložek pred vrata, Cristiano Ronaldo pa je z glavo povišal na 2-0. Kljub temu, da je imel Real lepo prednost, pa si je ob podpori navijačev želel še več zadetkov. Še pred 30. minuto bi lahko že bilo 3-0, po odlični akciji Jeseja, ki je preigral kar dva gostujoča branilca, vendar pa je njegov strel zaustavil šele vratar Javi Varas. Gostujoči vratar je še enkrat pokazal svoje spretnosti v 34. minuti, ko je Real izvedel hiter protinapad. Jese je preigral, Isco pa je zaključil in Realu preigral le kot. V 38. minuti so nogometaši Las Palmasa zaostanek zmanjšali. Po podaji s kota je z glavo Hernan Santana ugnal Kika Casillo, ki je tokrat zamenjal Keylorja Navasa. To je bil prvi prejeti gol Reala na domačem igrišču v tej sezoni. Veselje gostujočega moštva je bilo kratkotrajno. Jese, igralec tekme, je dobil žogo v kazenskem prostoru s strani Kroosa, je lepo preigral svojega čuvaja in z močnim strelom zatresel mrežo gostov za rezultat polčasa 3-1.

Pred začetkom drugega polčasa se je Benítez odločil, da bo na klopi ostal Modrić, namesto njega pa je v drugem polčasu zaigral Lucas Vázquez. Las Palmas je začel drugi del pogumnejši, vendar pa je imel prvo priložnost domača ekipa. V 51. minuti je Isco lepo za obrambo gostov našel Cristiana Ronada, vendar pa strel Portugalca ni bil natančen. V 87. minuti je prišel čas za debi Borje Mayorala v prvi ekipi Real Madrida. Igralec Realove akademije je vstopil v igro namesto Kroosa. Casilla je prav tako odigral svojo prvo tekmo v prvi ekipi in je sodeloval pri zmagi nad ekipi iz Kanarskih otokov. Prednost Reala bi na koncu lahko bila še višje, če gosti ne bi imeli odlično razpoloženega Javija Varasa, ki je z reflekso obrambo zaustavil najprej strel Cristiana Ronalda, nato pa še po odbiti žogi strel Lucasa Vázqueza. Beli so tako obranili prvo mesto na lestvici in so tako že vse misli usmerjene na torkovo tekmo Lige prvakov proti ekipi PSG.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Santiago Jaime Latre
Real Madrid 3-1 Las Palmas
Isco 4., Ronaldo 14., Jese 43.; Hernan 38.

Real Madrid: Casilla, Danilo, Varane, Nacho, Marcelo, Modrić (46./Vazquez), Casemiro, Kroos (87./Mayoral), Isco, Ronaldo, Jese (80./Llorente).

Las Palmas: Javi Varas, David Simon, Aythami, Bigas, Garrido, Vicente Gomez, Roque, Hernan (64./Tana), Jonathan Viera, El Zhar (68./Nauzet Aleman), Willian Jose (80./Araujo).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com