X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 3-2 Real Madrid

Niz nepremaganosti Real Madrida se je končal na stadionu Sánchez Pizjuán, čeprav je Real imel premoč na igrišču. Nogometaši Seville so tako v derbiju 11. kroga španskega prvenstva s 3-2 strli Real Madrid, za katerega sta zadela Sergio Ramos in James.

Madridčani so na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli začeli dobro in hitro prevzeli pobudo. Nacho je v 10. minuti silovito sprožil s približno 20 metrov in stresel desno vratnico vratarja Sergia Rica. Gostje so nato pobudo kronali v 22. minuti, ko je po podaji iz kota Sergio Ramos izjemno atraktivno zadel s škarjicami. Branilec Reala si je pri tem poškodoval ramo, tako da ga je v 32. minuti zamenjal Raphael Varane. Še pred menjavo, v 24. minuti, bi Real lahko podvojil prednost, ko je poskusil Bale, a je gol preprečil domači vratar. Sevilla, ki je po začetni podrejenosti postajala vse nevarnejša, je v 36. minuti prišla do izenačenja. Po podaji Konopljanke iz kota je žoga na daljši vratnici prišla do Immobileja, ki jo je pospravil v mrežo za 1-1. Isti igralec bi lahko še pred koncem polčasa povedel domače v vodstvo, a je z nekaj metrov zgrešil prazna vrata.

Tudi v drugem polčasu sta moštvi nizali obetavne akcije. V 61. minuti sta si Immobile in Konopljanka izmenjala dvojno podajo, po kateri je Ukrajinec podal v sredino, kjer je Ever Banega s prve mimo Raphaela Varana in Pepeja poslal žogo za hrbet vratarja Kika Casille. Real je po zaostanku vse moči usmeril v napad, vstopil je tudi prej dlje časa poškodovani James Rodriguez. V 73. minuti je Rico ubranil nevaren poskus Casemira po podaji Jamesa iz kota, že v naslednjem napadu pa tretji gol Seville. Mariano je z desne strani poslal predložek v sredino kazenskega prostora, kjer je osamljeni Fernando Llorente žogo z glavo poslal pod prečko. James Rodriguez je v 93. minuti z roba kazenskega prostora znižal zaostanek, a je bilo za vsaj remi prepozno.

Stadion: Sánchez Pizjuán (Sevilla)
Sodnik: Jose Luis Gonzalez
Sevilla 3-2 Real Madrid
Immobile 36., Banega 61., Llorente 75.; Ramos 22., James 93.

Sevilla: Gonzalez, Tremoulines, Rami, Andreolli (84./Kolodziejczak), Mariano, Krychowiak, Nzonzi, Banega (78./Krohn-Dehli), Vitolo, Konopljanka, Immobile (70./Llorente).

Real Madrid: Casilla, Pepe, Ramos (32./Varane), Nacho , Danilo, Kroos (78./Jese), Casemiro, Modrić, Ronaldo, Bale, Isco (63./James)