X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 0-4 Barcelona

Real Madrid je izgubil prvi letošnji ligaški El Clasico, ki si ga je v Madridu v živo ogledalo več članov Kluba navijačev Real Madrida Slovenija – Peña Madridista Eslovenia.

Pred začetkom največjega derbija na svetu, saj so se člani Real Madrida in Barcelone z ogromno francosko zastavo v ozadju poklonili preminulim v pariških napadih. Tekmo je po daljšem času v belem dresu začel Karim Benzema, od prve minute naprej pa je igral tudi James Rodriguez. V deveti minuti je Ronaldo lepo prišel mimo Javierja Mascherana, njegovo ostro žogo pa je tik pred Benzemajem izbil Claudio Bravo. Real Madrid je že v 11. minuti doživel hladen tuš, potem ko je Roberto lepo potegnil v sredino in nato zaposlil Suáreza, ki je z desnico “s prve” matiral Keylorja Navasa. Real je sicer imeli rahlo pobudo, toda Barcelona je bila tista, ki je imela nevarnejše priložnosti. Mathieu je v 27. minuti zamenjal Mascherana in že v prvem napadu po menjavi se je v zadnji vrsti zaigrala tudi Barcelona, a je bil strel Jamesa preslab za Brava. Real je nenadoma oživel v 38. minuti, ko je po napaki Mathieuja do strela na drugi vratnici skorajda prišel Benzema, a je zgrešil celo žogo, v nadaljevanju akcije pa je rutinski predložek slabo lovil Bravo, a ga je rešil eden izmed branilcev. Ko so vsi pričakovali zaključni nalet Reala, pa so znova udarili gosti. Neymar je na robu prepovedanega položaja sprejel žogo v kazenskem prostoru in jo pod Navasom pospravil v mrežo. Ob koncu polčasa so se na Santiagu Bernabeuu zaslišali prvi žvižgi, namenjeni nemočnim domačim igralcem, ki so le opazovali podajanje Barceloninih nogometašev. Tik pred odmorom je Neymar prodrl po levi strani, nato pa podal v sredino, kjer je sprožil Suarez, a je Marcelo žogo izbil z golove črte. Poskus Ivana Rakitića pa je ustavil Varane.

Žvižgi so skupaj z navodili trenerja Beníteza očitno prebudili domače moštvo, ki si je prek Marcela v 47. minuti hitro priigralo lepo priložnost za znižanje izida, toda Brazilec je po samostojnem prodoru meril v zunanji del mreže. Bravo je moral biti čez dve minuti znova na mestu po izvrstnem strelu Jamesa z roba kazenskega prostora, ki ga je Čilenec pri tleh izbil v kot. Navas je bil v 52. minuti kos natančnemu prostemu strelu Neymarja, ki je letel pod prečko, a se je Kostaričan izkazal. A nič ni mogel storiti že v naslednjem napadu, ki ga je po odloženi žogi s peto Neymarja neubranljivo v zgornji kot vrat z roba kazenskega prostora zaključil Iniesta. Benítez je iz igre potegnil Jamesa in ga zamenjal z Iscom. Real je zapravil dve lepi priložnosti v ravno toliko minutah – strel Daniela Carvajala je od bloka zletel za las mimo vratnice, Varane pa je po predložku iz kota z glavo preizkusil Brava, ki je žogo ujel pod prečko. Ronaldu sta Isco in Gareth Bale v 69. minuti pripravila vse za pomemben zadetek priključka, a je Bravo izvrstno stekel iz vrat in zaprl kot iz oči v oči s Portugalcem. Zato pa je bil na drugi strani v 74. minuti še drugič uspešen Suarez. Odlično mu je podal Roberto, Varane in Ramos sta spet izpadla, Urugvajec pa je nato matiral Navasa. Benzema se je deset minut pred iztekom rednega dela znašel v dveh lepih priložnostih, enkrat se je slabo odzval v prepovedanem položaju, drugič pa je njegov poskus z glavo ustavil nepremagljivi Bravo. Stvari so se v 85. minuti še poslabšale za Real, potem ko je rezervist Isco prejel direkten rdeč karton za prekršek nad Neymarjem. Benzema bi lahko vsaj malce omilil poraz, a se je poskus Francoza z roba kazenskega prostora v 87. minuti odkotalil mimo vratnice. Bravo je za konec v 88. minuti s prekrasno parado še enkrat ustavil Ronalda, ko je Portugalec po strelu z glavo z neposredne bližine in ostalo je pri visoki zmagi gostov.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Real Madrid 0-4 Barcelona
Suarez 11., 74., Neymar 39., Iniesta 53.
RK: Isco 85./Real Madrid

Real Madrid: Navas; Danilo, Ramos, Varane, Marcelo (59./Carvajal); Kroos, Modrić, James (56./Isco); Ronaldo, Benzema, Bale.

Barcelona: Bravo; Pique, Alves, Alba, Mascherano (27./Mathieu); Rakitić (56./Messi), Busquets, Iniesta (77./Munir); Suarez, Roberto, Neymar.