X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Villarreal 1-0 Real Madrid

Nogometaši Real Madrida so v 15. krogu španske Primere izgubili na gostovanju pri Villarrealu (0-1). Edini in zmagoviti gol za rumeno podmornico je dosegel otrok madridskega Reala Roberto Soldado.

Domači Villarreal je dvoboj s kraljevim klubom začel izjemno, potem ko je po vsega treh minutah igre mehiški vezist Jonathan Dos Santos s kakšnih 18 metrov sprožil z desnico. Navasa je ob diagonalnem strelu Mehičana rešila njegova desna vratnica. Čez pet minut je bil Navas brez moči, potem ko se je Roberto Soldado po napaki Luke Modrića, ki je 30 metrov od svojih vrat izgubil žogo, in lepi podaji Cedrica Bakambuja znašel sam v kazenskem prostoru. Otrok madridskega Reala je po pravilu nekdanjega med nogama Navasa spravil žogo v mrežo belega baleta. Prvo nevarnejšo priložnost za Real je v 16. minuti tekme imel Sergio Ramos po podaji s kota, a je njegov strel z glavo zletel kakšen meter mimo vrat Alphonsa Areola. V 24. minuti je do priložnosti prišel še Karim Benzema, a je žogo slabo zadel in ta je zletela visoko prek Villarrealovih vrat. Novo krasno priložnost za Villarreal je imel podajalec pri prvem zadetku Bakambu, ko je v 27. minuti tekme sprožil z roba kazenskega prostora, a ga je Pepe še uspel toliko ovirati, da je njegov strel bil premalo natančen za povišanje vodstva domačinov. Polčas se je tako končal z minimalno prednostjo domačih.

Benzema je v 48. minuti zapravil lepo priložnost za izenačenje, ko je sprožil z desne strani, a je žoga po strelu francoskega napadalca za kakšnih 20 centimetrov zletela mimo vratnice domačega vratarja. Prav Benzema je imel lepo priložnost že v minuto kasneje, ko se je po podaji Garetha Balea znašel sam pred vrati Villarreala, a iz težkega položaja meril preko vrat. Napadalec rumene podmornice Soldado je v 50. minuti poskusil z zvitim strelom z razdalje, a je bil na mestu gostujoči vratar Navas. Novo priložnost za Real je v 56. minuti imel Gareth Bale, a se je po neravno najbolj močnem strelu Valižana izkazal domači vratar Areola. Ofenziva Reala se je nadaljevala – Cristiano Ronaldo je stresel vratnico v 60. minuti. V 73. minuti je na sedmih metrih razdalje od vrat Villarreala sam ostal Benzema, a je Francoz z glavo meril nenatančno. Dobrih pet minut kasneje je v samostojni akciji z roba kazenskega prostora poskusil še James Rodriguez, a je tudi on meril s slepimi naboji. Real je še poskušal, a do spremembe izida ni prišlo in Real po 15. krogih španske Primere za vodilnima ekipama zaostaja za pet točk.

Stadion: El Madrigal (Villarreal)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Villarreal 1-0 Real Madrid
Soldado 9.

Villarreal: Areola, Bailly (84./Rukavina), Musacchio, Victor Ruiz, Jaume Costa, J. dos Santos, Manu Trigueros (90./Pina), Bruno Soriano, Denis Suarez, Soldado (83./Leiva), Bakambu.

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo (89./Rodriguez), Casemiro (79./Kovačić), Modrić (78./Isco), James, Bale, Ronaldo, Benzema.