X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 2-2 Real Madrid

Nogometaši Real Madrida so v 18. krogu Primere remizirali z Valencio na Mestalli (2-2). Real je kar dvakrat vodil, a se je na koncu moral sprijazniti le s točko, potem ko sta za kraljevi klub zadela Benzema in Bale.

Nogometaši Reala so na Mestalli, kjer so Valencio nazadnje premagali decembra 2013, hitro prišli v vodstvo v 17. minuti tekme. Po lepi ekipni akciji tria BBC je mrežo netopirjev zatresel Karim Benzema. Valencia je izgubila žogo v obrambi, Benzema je našel Garetha Balea, ta je s peto lepo podal Cristianu Ronaldu, ta pa je žogo podaljšal do Benzemaja, ki je natančno matiral domačega čuvaja Jaumeja Domenecha. Valencia se je po nekajminutnem mrku znova dvignila na noge in prišla do lepih priložnosti za izenačenje. Joao Cancelo se je v 31. minuti sam znašel pred vratarjem Keylorjem Navasom, a z glavo meril mimo desne vratnice kostariškega vratarja. Morda še lepšo priložnost za izenačenje je dobrih pet minut kasneje zapravil Andre Gomes, a je gostujoči branilec Sergio Ramos njegov strel uspel blokirati. Le minuto kasneje je tunizijski branilec Aymen Abdennour zapravil še tretjo lepo priložnost za netopirje. Privrženci domačinov so gol svojih ljubljencev le dočakali v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je iz enajstmetrovke rutinirano zadel Daniel Parejo. Najstrožjo kazen je zakrivil Pepe, ki se je med obrambno akcijo spotaknil in nesrečno podrl portugalskega vezista Gomesa. Velja dodati, da je le napad pred tem Bale padel v kazenskem prostoru Valencie, a sodnik Jose Sanchez kljub očitnemu kontaktu ni pokazal na belo točko.

V drugem polčasu je Real pritiskal, a bil nenatančen v zaključku napadov. Ronaldo je v 58. minuti zahteval enajstmetrovko, ko ga je v kazenskem prostoru rahlo oviral Abdennour, a je tudi tokrat Sanchezova piščalka ostala nema. Le nekaj sekund po Portugalčevem kriljenju z rokami je Mateu Kovačiću Sanchez zaradi grobega prekrška pokazal neposredni rdeči karton. Težko pričakovano vodstvo je Real Madrid kljub igralcu manj dočakal v 82. minuti, ko je mrežo Domenecha zatresel Bale. Valižan je po podaji Tonija Kroosa z glavo lepo premagal domačega čuvaja mreže, žoga pa se je v mrežo odbila s pomočjo vratnice. Veselje Reala ni trajalo dolgo, potem ko je manj kot minuto kasneje zaspala madridska obramba. Argentinski napadalec Rodrigo de Paul je z glavo podal na glavo Paca Alcaerja, ki je matiral tudi tokrat nemočnega Navasa. Smrtno priložnost za zmago Valencie je globoko v sodnikovem podaljšku zapravil rezervist Alvaro Negredo, ki se je sam znašel pred Navasom, a mu je kostariški vratar strel ubranil in poskrbel za vsaj točko Reala.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez
Valencia 2-2 Real Madrid
Parejo 45./11-m, Alcacer 83.; Benzema 17., Bale 82.
RK: Kovačić 68./Real Madrid

Valencia: Domenech, Barragan, Abdennour, Santos, Orban (80./Rodrigo), Andre Gomes, Parejo (85./Negredo), Danilo, Joao Cancelo, Paco Alcacer, Rodrigo de Paul (87./Fuego).

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Kovačić, Bale, Benzema (67./Lucas), Ronaldo.