X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-0 Espanyol

Klasični hat-trick portugalskega napadalca ter gol Benzemaja, Jamesa in avtogol Duarteja so bili dovolj za novo visoko zmago (6-0) Real Madrida v 22. krogu španskega državnega prvenstva. To je bila sedma zaporedna zmaga Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Real Madrid je vstopil v tekmo, kot je že napovedal Zidane dan pred tekmo, zelo napadalno usmerjen in tako že v izteku sedme minute prišel do prvega gola. Karim Benzema je izkoristil natančno podajo Jamesa Rodrigueza z desne strani in z glavo oz. ramo, kot je pokazal počasni posnetek, spravil žogo za hrbet vratarja Arlauskisa. Litovski vratar je bil v 12. minuti že drugič premagan, potem ko je iz 11-metrovke rutinirano zadel Cristiano Ronaldo. Ta je najstrožjo kazen priigral kar sam, potem ko ga je pred strelom v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Roco. Navdahnjeni Real je nadaljeval z napadalno igro ter tako v 16. minuti tudi pomočjo branilca Espanyola Papeja Diopa prišel do vodstva s 3-0. Senegalski vezist je ob strelu Kolumbijca Jamesa žogo preusmeril v lastno mrežo. Za četrti gol Real Madrida je tik pred iztekom prvega polčasa poskrbel Cristiano Ronaldo. Ta je z lepo samostojno akcijo iz hitrega protinapada fantastično preigral obrambo Espanyola in z levico močno sprožil. gostujoči vratar se je dotaknil žoge le s prsti, a zadetka ni mogel preprečiti.

V drugem polčasu je Real Madrid stopil s stopalke za plin in zgolj nadzoroval potek tekme na domačem Santiagu Bernabeuu. Cristiano Ronaldo je sicer v 82. minuti dosegel klasični hat-trick (gol z levo nogo + gol z desno nogo + gol z glavo), ko je z neposredne bližine zadel z glavo. Lepo je podal Jese, Portugalec Ronaldo pa je utekel za obrambo gostov in poskrbel za peti gol v mreži Espanyola. Da je bil poraz še višji, so poskrbeli kar gostje, potem ko je po Jesejevi podaji z leve strani žogo ob nespretnem posredovanju v lastno mrežo poslal Oscar Duarte. Tekma se je tako končala z rezultatom 6-0.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Alejandro José Hernández Hernández
Real Madrid 6-0 Espanyol
Benzema 7., Ronaldo 12./11-m, 45., 82., Rodriguez 16., Duarte 86./ag