X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Roma 0-2 Real Madrid

Real Madrida je naredil velik korak k uvrstitvi v četrtfinale Lige prvakov, potem ko je prvi tekmi osmine finala v Rimu premagali Romo z 2-0 in tako prvič po letu 2004 v Ligi prvakov slavili na italijanskih tleh. Za zmago belega baleta sta zadela Cristiano Ronaldo in natančni rezervist Jese Rodriguez, za katerega je bil to prvi gol v Ligi prvakov.

Roma je sicer začela obetavno, saj so domači nogometaši že v drugi minuti tekme poskrbeli za nevaren predložek v kazenski prostor Madrida. Na mestu je bil gostujoči vratar Keylor Navas. V četrti minuti tekme je na tleh obležal Florenzi, ki ga je zadela žoga v glavo po podaji Marcela. Brezilec se je rekordno hitro vrnil po poškodbi rame. Real je prvič sprožil proti vratom domačih v osmi minuti, ko je z velike razdalje s prostega strela poskusil Cristiano Ronaldo, a meril mimo vrat Szczesnyja. Roma je prvič nevarneje zapretila v 17. minuti tekme, ko je po podaji Perottija z desne strani El Shaarawy poskusil, ki je streljal visoko prek vrat Keylorja Navasa. Marcelo je imel v 33. minuti najlepšo priložnost v prvem polčasu. Po podaji Ronalda je Brazilec sprožil s prve iz voleja, a za las zgrešil levo vratnico Rominega čuvaja mreže. Dobro minuto pred iztekom prvega polčasa se je v lepem protinapadu sam znašel El Shaarawy, a se je v zadnjem trenutku še uspel vrniti hitri Realov branilec Raphaël Varane, ki je žogo uspel odbiti v kot. Polčas se je tako končal z začetnim rezultatom 0-0.

Drugi polčas na Olimpicu je bil precej bolj živahen od prvega. V 54. minuti je s strelom poskusil Carvajal, a je bil strel bočnega branilca vse prej kot močen in natančen. Vainqueur je z visoko dvignjeno nogo grdo zadel Jamesa Rodrigueza v glavo, ki je poskušal sprejeti odlično podaja Ronalda. Kolumbijec je potreboval zdravniško pomoč, zato je Real tekmo nadaljeval z desetimi igralci. V 56. minuti je El Shaaraway predrl Realovo obrambo, nevarnost pa je s pravočasnim prihodom iz vrat razčistil Navas. Le minuto kasneje je Real povedel. Svoj trenutek je dočakal Cristiano Ronaldo, ki je po podaji Marcela prodrl po levem krilu, nato pa je z lepim preigravanjem na robu kazenskega prostora vrgel iz ritma domačega branilca ter s plasiranim strelom lepo zadel v zgornji desni kot Szczesnyja za 0-1. To je bil 12. gol Ronalda v Ligi prvakov to sezono, ob enem pa je postal prvi igralec, ki je zabil 40 golov v izločilnih bojih Lige prvakov. Poleg tega pa se je še utrdil v vodstvu na lestvici najboljših strelcev Lige prvakov vseh časov (89 golov). Igra se je nato razživela in Madridčani so znova zapretili s strelom Karima Benzemaja, ki ga je domači vratar uspel ukrotiti. V 72. minuti je od daleč sprožil Vainqueur njegov strel s kakšnih 20 metrov pa je za las švignil mimo leve Navasove vratnice. Ronaldo pa je le minuto kasneje zapravil lepo priložnost za povišanje vodstva – z glavo je meril za kakšnih 30 centimetrov mimo desne vratnice Szczesnyja. Osamljen se je dobrih deset minut pred koncem prvega polčasa v kazenskem prostoru Rome znašel James Rodriguez, ki pa natančne Ronaldove podaje ni znal izkoristiti in meril mimo Rominih vrat. V 86 minuti je na sceno stopil rezervist Jese, ki je po samostojni akciji z natančnim strelom v daljši vratarjev kot poskrbel za lepo vodstvo Reala pred povratno tekmo v Madridu. To je bil prvenec Jeseja v Ligi prvakov ter že 68. različni igralec belega baleta, ki je zatresel mrežo v najelitnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju. 0-2 je bil tudi končni izid tekme na olimpijskem stadionu v Rimu. Real je tako prvič po letu 2004, ko je ugnal prav Romo (3-0), prišel do zmage na italijanskih tleh v Ligi prvakov.

Stadion: Olimpico (Rim)
Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)
Roma 0-2 Real Madrid
Ronaldo 57., Jese 86.

Roma: Szczesny, Florenzi (87./Totti), Manolas, Rüdiger, Digne, Vainuquer (77./De Rossi), Pjanić, Nainggolan, Salah, El Shaarawy (64./Džeko), Perotti.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco (64./Kovačić), James Rodriguez (82./Jese), Ronaldo (89./Casemiro), Benzema.