X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 1-1 Real Madrid

Real Madrid je na gostovanju pri Malagi povedel po golu Cristiana Ronalda z glavo, vendar pa je ekipa Zinedina Zidana na koncu vseeno samo remizirala (1-1).

Zinedina Zidana je gostujočo tekmo španske lige moral začeti v napadu brez Karima Benzemaja, ki je poškodovan, zato so v napadu poleg Cristiana Ronalda začela še Isco in Jese Rodriguez. Real tekme ni začeli prepričljivo, kljub terenski pobudi. Carlos Kameni je moral vseeno v prvih minutah posredovati po strelu Jeseja, nato pa so svoje priložnosti domači, ki so visoko na polovici Reala vršili pritisk na goste iz prestolnice. Juanpi je v 19. minuti prišel sam pred Keylorja Navasa po veliki napaki Tonija Kroosa, toda v padcu je uspel zgolj podati vratarju Reala v naročje. Tri minute kasneje se je velika priložnost ponudila tudi Horti, ki je ostal povsem sam na drugi vratnici, a nato v stranski zunanji del mreže. Jese je na drugi strani vnovič preizkusil Kamenija, vendar pa je domači vratar po krasni akciji Marcela lepo zaprl Jeseja in obranil njegov strel. To je bilo opozorilo za domače, kajti Real je v 33. minuti povedel. Cristiano Ronaldo je izkoristil odličen predložek Tonija Kroosa in z glavo žogo poslal v mrežo za 0-1. Gostje so imeli že tri minute kasneje priložnost še povišati prednost, potem ko je Welington v kazenskem prostoru spotaknil Ronalda, sodnik Ignacio Iglesias pa je nemudoma pokazal na strel iz bele točke. Portugalec je sam izvajal najstrožjo kazen, vendar pa je Kameni prebral njegovo namero in obranil njegov strel. Sledil je odgovor domačih, ko je imel pred polčasom še izjemno priložnost Čop, vendar pa je kostariški vratar njegov poskus ustavil z nogo, žoga pa je v visokem loku končala na prečki, v katero se je v poskusu izbijanja okroglega usnja z glavo zaletel Sergio Ramos.

V drugem polčasu je imela Malago znova priložnost za izenačenje, potem ko je Nacho preusmeril strel Horte pod prečko, kjer pa je žogo z refleksnim posredovanjem pričakal izvrstni Navas. Kameni je na drugi strani brez večjih težav v 56. minuti ujel strel Ronalda z razdalje. V 66. minuti je Albentosa le izenačil, potem ko je branilec po predložku z leve ostal povsem sam na drugi vratnici in neubranljivo meril pod prečko. Isco je 20 minut pred koncem, ko je Zidane v igro že poslal Lucasa Vazqueza, sicer zadel po podaji Matea Kovačiča, a je bil v prepovedanem položaju in gol ni obveljal. Marcelo je v 73. minuti podal nevarno žogo pred vrata, kjer pa so bili prepočasni vsi njegovi soigralci. Ronaldo je znova zapretil v 79. minuti, ko se mu je odprlo nekaj prostora za strel z roba kazenskega prostora, ki pa ni bil natančen. Luka Modrić je v 84. minuti padel v kazenskem prostoru in glasno protestiral, toda glavni sodnik ni reagiral. Kameni je za konec v tretji minuti sodnikovega podaljška rešil točko Malage, ko je z volejem točno vanj meril rezervist James Rodriguez. Real Madrid tako ni prišel do zmage, ob enem pa varovanci Zidana še naprej ostajajo nepremagani pod njegovim vodstvom.

Stadion: La Rosaleda (Malaga)
Sodnik: Ignacio Iglesias
Malaga 1-1 Real Madrid
Albentosa 67.; Ronaldo 33.
Kameni (Malaga) je v 36. minuti Ronaldu ubranil 11-m.

Malaga: Kameni, Albentosa, Weligton, Rosales, Torres, Camacho, Horta (63./Fornals), Recio, Juanpi (90./Duda), Charles, Čop (81./Santa Cruz).

Real Madrid: Navas, Ramos, N. Fernandez, Marcelo, Carvajal, Kroos, Kovačić, Modrić, Ronaldo, J. Rodriguez (75./Vazquez), Isco (75./James).