X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

26. naslov Copa del Rey

Beli so osvojili že svojo drugo lovoriko v sezoni 2015/16, potem ko so v finalu Copa del Rey premagali ekipo Herbalife Gran Canaria. Ob enem pa je Real Madrid osvojil pokalno lovoriko še tretje leto zapored.

Real Madrid je ponovno potrdil svoj status kralja pokalnega tekmovanja Copa del Rey, potem ko je v La Coruñi osvojil svoj tretji zaporedni naslov. Varovanci Pabla Lasa so še enkrat več razveselili navijače Real Madrida na zaključnem turnirju, kjer so premagali Montakit Fuenlabrado (101-84), Laboral Kutxo (80-86) in Herbalife Gran Canario v finalu (81-85).

V finalu španskega kraljevega pokala je Real Madrid prikazal vso svojo odličnost, tako da je vodil praktično čez celotno tekmo. Bilo je težka in napeta tekma, kjer se ekipa iz Kanarskih otokov ni želela predati in je ostajala v igri za zmago vse do konca. Ayón (15 točk), Carroll (13 točk) in Reyes (12 točk) so bili najboljši strelci belega baleta v finalu.

Ayón MVP turnirja
S povprečno doseženimi 13,7 točkami, 6,3 skoki in valorizacijo (PIR) 20,3, je bil Gustavo Ayón imenovan za najkoristnejšega igralca (MVP) Copa del Rey 2016. Poleg tega se je v zgodovino zapisal tudi Luka Dončič, ki je postal najmlajši igralec, ki je osvojil naslov Copa del Rey, potem ko je slovenskemu dragulju to uspelo pri 16. letih in 11. mesecih.

Med zmagovalci Copa del Rey je Real Madrid tisti, ki je osvojil naslov največkrat, potem ko imajo beli sedaj na svoj računu že 26. naslovov. S tem naslovom so beli osvojili že drugo lovoriko v letošnji sezoni (2015/16), potem ko so septembra že osvojili Kontinentalni pokal. Veselje, ki ga prinaša osvojen naslov se je iz igrišča prenesel v slačilnico, kjer je prvakom čestital tudi Florentino Pérez. Naslednji dan je ekipa tradicionalno obiskala še mestno hišo v Madridu, upravno stavbo madridske pokrajine Cibeles, kjer so jih sprejeli tudi veseli navijači Real Madrida.

Turnir v La Coruñi je navijačem Real Madrida prinesel še eno veselje, saj je ekipa belega baleta do 19 let (U19) prav tako osvojila naslov prvaka Minicopa, kar je bil četrti zaporedni naslov mladih košarkarjev Real Madrida. Mladinci Reala so v finalu premagali vrstnike Fiatc Joventuta z rezultatom 102-50, Usman Garuba pa je bil imenovan za MVP turnirja.