X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Eibar

Beli so po porazu v Ligi prvakov v soboto premagali Eibar. Real je tekmo odločil že v odličnem prvem polčasu, ko so gole dosegli James, Lucas Vázquez, Cristiano Ronaldo in Jesé.

Trener Zinedine Zidane je za obračun z Eibarjem opravil kar osem sprememb v začetni enajsterici. V primerjavi s tekmo proti Wolfsburgu so v prvi postavi ostali le Pepe, Casemiro in Cristiano Ronaldo. Kot rezervisti so tekmo začeli Marcelo, Danilo, Toni Kroos in Gareth Bale. Kapetan Sergio Ramos zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na derbiju proti Barceloni, ni imel pravice nastopa. Real Madrid je hitro zagospodaril na igrišču in v 5. minuti tudi povedli. Potem ko je na robu kazenskega prostora Garcia podrl prodirajočega Jeseja je glavni sodnik dosodil prosti strel. K žogi sta pristopila Cristiano in povratnik v začetno enajsterico James Rodriguez. Prosti strel je izvedel Kolumbijec ter žogo poslal za hrbet vratarja Asierja Riesga. V 18. minuti so se navijači na Santiagu Bernabeu že veselili drugega zadetka svojih ljubljencev. Po podaji Ronalda je z neposredne bližine zadel Lucas Vazquez. Veselje se še ni do dobra poleglo, ko je na semaforju že pisalo 3-0. Po asistenci le minuti prej, se je med strelce vpisal še Cristiano Ronaldo, ki je tako dosegel že 30. gol v letošnji sezoni La Lige. Portugalec je prvi nogometaš v zgodovini španskega prvenstva, ki je čez ta mejnik prišel šest let zapored. Po teh dveh bliskovitih zadetkih se je tempo igre nekoliko umirili. Eibar sicer ni bil pretirano nevaren za vrata, ki jih je namesto Navasa branil Kiko Casilla. V 39. minuti pa se je zopet zatresla mreža gostujoče zasedbe. Znova je bil v vlogi podajalca Ronaldo, ki je prodrl po levi strani in z lepo podajo zaposlil Jeseja, kateremu pa ni bilo težko zadeti za 4-0. Dve minuti kasneje pa je do prve prave priložnosti prišel tudi Eibar. Po podaji s kota je z glavo poizkusil Aleksandar Pantić, a se je z obrambo izkazal, do tistega trenutka gledalec na igrišču, domači vratar Casilla. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil in Real je na odmor odšel z veliko prednostjo štirih golov.

V drugem polčas so si prvi priložnost priigrali gostujoči nogometaši, a je bil Casilla zopet na prvem mestu. Že v naslednjem napadu pa je imel Ronaldo odlično priložnost, da še drugič na tekmi zatrese gostujočo mrežo, a je njegov strel z glavo iz neposredne bližine ubranil Riesga. Na drugi strani je s strelom z razdalje poizkusil David Junca, a je njegov strel švignil mimo leve vratnice. Ob visokem vodstvu je Zidane v 54. minuti opravil prvo menjavo, v igro je namesto Casemira poslal Matea Kovačića. V 74. minuti je imel Ronaldo zopet lepo priložnost za svoj drugi zadetek in petega za svoje moštvo, a ni uspel predložka Vazqueza pretvoriti v zadetek, potem ko se je zopet sam znašel pred Riesgo. Še lepšo priložnost so v 80. minuti zapravili nogometaši Eibarja. Po podaji s kota je na drugi vratnici ostal povsem sam gostujoči rezervist Borja Baston, a je žogo uspel poslati zgolj v prečko, Casilla je bil že premagan. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in Real je tako dosegel novo zmago, s katero še ohranja upanje za naslov prvaka.

Stadion: Santiago Beranbeu (Madrid)
Sodnik: Sánchez Martínez
Real Madrid 4-0 Eibar
James Rodriguez 5., Vazquez 18., Ronaldo 19., Jese 39.