X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Wolfsburg 2-0 Real Madrid

Nogometaši Wolfsburga so na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov šokirali desetkratne evropske prvake, nogometaše Real Madrida. Za končnih 2-0 sta poskrbela Rodriguez, ki je mrežo zatresel iz enajstmetrovke, in Arnold.

Mreža na areni Volkswagen se je hitro zatresla, ko je v drugi minuti tekme po podaji Karima Benzemaja mrežo Wolfsburga zatresel Cristiano Ronaldo, a je glavni sodnik Gianluca Rocchi dosodil domnevni prepovedani položaj. Gostitelji so čakali na protinapade, Real pa je pritiskal. V 14. minuti se je v lepi priložnosti znašel Karim Benzema, ki je v solo prodoru najprej položil Danteja, a se je z obrambo izkazal vratar Diego Benaglio. Sledil je šok za nogometaše Reala. V 18. minuti je Casemiro v kazenskem prostoru podrl Andreja Schürrleja in sodnik Gianluca Rocchi je pokazal na belo točko. Ricardo Rodriguez je z levico poslal Keylorja Navasa v napačno smer za nepričakovano vodstvo domačih. Kraljevi klub je bil šokiran, obrambna vrsta je delovala zmedeno, vsi igralci so stali preveč stran od tekmecev in v 25. minuti je Henrique z desne strani neoviran podal pred vrata, kjer je Maximilian Arnold s petih metrov z levico brez težav potisnil žogo v mrežo za neverjetnih 2-0. Sledil je nov strel Wolfsburga, in sicer je v 28. minuti tekme poskusil Schürrle z desne strani, a se je z obrambo izkazal Navas. V izteku 32. minute je po podaji Garetha Balea najvišje v kazenskem prostoru skočil Benzema, a je žoga po njegovem strelu z glavo romala mimo vrat Benaglia. V 41. minuti je sledil nov šok za navijače madridskega Reala, ko je zelenico zaradi poškodbe moral zapustiti Benzema, namesto njega je vstopil Jese. V 45. minuti tekme je s prostega strela z desne strani z ugodnega položaja sprožil Gareth Bale, a meril prek Wolfsburgovih vrat. Polčas se je tako končal z vodstvom Wolfsburga z 2-0.

Na začetku drugega polčasa se je nadaljeval pritisk Reala. Prva lepša akcija v drugem polčasu je tako pripadla klubu iz Madrida. Po levi strani je lepo prodiral hitri Bale in zaposlil Ronalda, ki pa je z levico v kazenskem prostoru Wolfsburga slabo sprožil. V 57. minuti je Ronalda znova lepo zaposlil Bale, a je Portugalec z glavo po podaji Valižana z leve strani meril prek vrat Benaglia. Domači so imeli priložnost za povišanje v 69. minuti, potem ko jo je zapravil Schürrle, ki je po hitrem protinapadu sprožil z desne strani, a je žoga po močnem strelu zletela prek Navasovih vrat. Na drugi strani pa je Ronaldo v 73. minuti zapravil najlepšo priložnost Reala v drugem polčasu, ko je poskusil z desne strani, a mu je domači čuvaj mreže Benaglio strel uspel ubraniti. Gostiteljem je klub naletu Reala uspelo do konca ohraniti mrežo nedotaknjeno in Real bo na Santiago Bernabeuu moral pripraviti preobrat.

Stadion: Volkswagen Arena (Wolfsburg)
Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)
Wolfsburg 2-0 Real Madrid
R. Rodriguez 18./11-m, Arnold 25.

Wolfsburg: Benaglio , Vieirinha , Naldo, Dante, R. Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo , Bruno Henrique ( 80./Träsch), Arnold , Draxler (93./Schäfer), Schürrle ( 85./Kruse).

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić ( 64./Isco), Casemiro, Kroos (85./James Rodriguez), Bale , Benzema (41./Jese), Ronaldo.