X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rayo Vallecano 2-3 Real Madrid

Real Madrid je v 35. krogu španskega prvenstva s 3-2 v gosteh premagal Rayo Vallecano, potem ko sta za Real zadela Lucas Vazquez in Gareth Bale dvakrat.

Real je tekmo začel brez poškodovanega Cristiana Ronalda. Nogometaši madridskega Reala so se morali za zmago nad Rayom Vallecanom pošteno potruditi, saj so po vsega 14. minutah zaostajali celo z 2-0. K vodilnem zadetku v 7. minuti je levji delež prispeval Bebe, ki je sijajno opravil z gostujočo obrambo, nato pa podal pred vrata, kjer je iz neposredne bližine zadel Adrian Embarba. Sedem minut pozneje so gostitelji vodstvo podvojili. Po predložku iz kota je žogo slabo izbil Raphael Varane, Miku pa je bil povsem sam pred Keylorjem Navasom in ga rutinirano premagal za 2-0. Real Madrid je bil v hudem nalivu v šoku, v 26. minuti je Navas preprečil še hujši zaostanek svoje ekipe. Nato se je Real le zbral in pokazal, da se nikoli ne preda. V 35. minuti je Gareth Bale prekrasno zadel z glavo po podaji iz kota Tonija Kroosa in Rayo je odšel na odmor z minimalnim vodstvom. Tik pred odmorom je Real utrpel nov udarec, ko je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča Karim Benzema.

V nadaljevanju so varovanci Zinedina Zidana izid hitro poravnali. V 52. minuti je Danilo je z desne strani pred vrata poslal lep predložek, ki ga je z glavo v zadetek spremenil rezervist Lucas Vazquez. Gostitelji se, kljub temu, da so zapravili dvojno vodstvo, niso dali. V 71. minuti so zapretili iz protinapada, Real je po nevarnem strelu Roberta Trashorrasa vnovič rešil oprezni Navas. Real je zapravil celo serijo priložnosti za popoln preobrat, na koncu pa je v 81. minuti tekmo odločil Bale. Gostitelji so si na sredini igrišča privoščili hudo napako, potem ko je Bale ukradel žogo in jo v izjemnem sprintu popeljal v kazenski prostor ter zadel za popoln preobrat belega baleta. Domačini so se sicer poskušali vrniti, toda Real je brez večjih težav uspel pripeljati tekmo do konca in tega, da so tri točke romale v špansko prestolnico.

Stadion: Vallecas (Madrid)
Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Rayo Vallecano 2-3 Real Madrid
Embarba 7., Miku 14.; Bale 35., 81., Vazquez 52.

Rayo Vallecano: Juan Carlos, Quini, Amaya, Crespo, Tito (78./Rat), Jozabed (55./Iturra), Trashorras, Embarba, Pablo Hernandez (54./Javi Guerra), Bebe, Miku.

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Varane, Marcelo, Isco , Kroos, Kovačić (78./James Rodriguez), Bale, Benzema (42./Vazquez), Jese (63./Modrić).