X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Sociedad 0-1 Real Madrid

V 36. krogu La Lige Real Madrid ni naredil napake na Anoeti in še naprej diha za ovratnik Barceloni in Atleticu. Za 10. zaporedno zmago v La Ligi je v drugem polčasu zadel Gareth Bale.

Trener Zinedine Zidane je na igrišče stadiona Anoeta poslal precej spremenjeno enajsterico. V udarni enajsterici tako ni bilo poškodovanih Cristiana Ronalda in Karima Benzemaja, Zidane pa je stavil na naslednje igralce: Navas, Danilo, Varane, Sergio Ramos, Nacho, Casemiro, Modrić, James, Vazquez, Borja, Bale. V prvem polčasu je imel Real pobudo in bil nevarnejši tekmec, a brez vrhunskih priložnosti, najlepšo je imel že v 9. minuti James Rodriguez po podaji Modrića, a se je izkazal domači vratar Rulli. Moštvi sta se tako odpravili na odmor brez doseženih golov, 0-0.

V drugem polčasu je bila premoč Reala še bolj izrazita, še naprej pa je imel veliko dela domači vratar Geronimo Rulli. Odlično se je tako izkazal tudi v 58. minuti, ko je z nogo ubranil strel Garethu Balu iz dobrih šestih metrov, nato pa je izvrstno posredoval še v 74. minuti, v 80. pa je vseeno bil brez moči. Po podaji Vazqueza z desne strani je Bale z glavo natančno zadel zgornji del vrat ob nemočnem Rulliju za prvi gol na tekmi in vodstvo Reala. Kasneje pa se je izkazalo, da je bil to tudi zmagoviti gol za 10. zaporedno zmago Reala v La Ligi.

Stadion: Anoeta (San Sebastian)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Real Sociedad 0-1 Real Madrid
Bale 80.

Real Sociedad: Rulli, Zaldua, Elustondo, Mikel Gonzalez, Yuri Berchiche (86./Hector Hernandez), Xabi Prieto, Illarramendi, Markel Bergara (68./D. Reyes), Bruma (76./Bautista), Oyarzabal, Zurutuza.

Real Madrid: Navas, Danilo, Varane, Ramos, Nacho, Casemiro, Modrić (85./Kovačić), Vazquez, James Rodriguez (73./Isco), Bale, Mayoral (66./Jese).