X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Valencia


Real Madrid je pred domačimi gledalci v derbiju s 3-2 odpravil Valencio. Za bele, za katere je bila to že enajsta zaporedna zmaga v La Ligi, je zadel Cristiano Ronaldo dvakrat in enkrat Karim Benzema.

Na Santiagu Bernabeuu je bila sredi izvrstnega niza rezultatov na sporedu še ena ključna tekma, ki pa jo je moral beli balet proti vedno boljši Valencii začeti brez Luke Modrića, Garetha Bala in Keylorja Navasa. Real je začel nekoliko previdno, a si je pri tem vseeno priigral priložnosti, Cristiano Ronaldo je tako najprej zapravil situacijo ena na ena pred Diegom Alvesom. Real je na Santiago Bernabeuu povedel v 26. minuti, ko je Cristiano Ronaldo prodiral po robu kazenskega prostora in z natančnim strelom premagal Diega Alvesa. Vodstvo je kraljevi klub povišal še pred koncem prvega dela. Diego Alves se je sprva izkazal z obrambo, a je odbita žoga prišla do Karima Benzemaja, ki jo je poslal v mrežo. 2-0 je bil tudi rezultat polčasa.

Gostje se niso predali in nekdanji igralec Real Madrida, Dani Parejo, je v nadaljevanju iz prosti strel zadel prečko Kika Casille, ki je tokrat branil vrata Reala. Po desetih minutah igre v drugem delu je Raphael Varane slabo izbijal žogo, ki jo je poslal le do Rodriga, ta pa je nato znižal na 2-1, kljub temu, da je žogo na golovi žrti z glavo želel izbiti Marcelo. Real bi lahko takoj odgovoril, toda Lucas Vazquez je ob osamljenih soigralcih močno meril točno v gostujočega vratarja. V 59. minuti pa sta bila na semaforju spet dva gola prednosti, Ronaldo je pobegnil obrambi Valencije in zadel prek Alvesa. Paco Alcacer je imel dve izjemni priložnosti, netopirji so zadeli tudi vratnico, nato pa je Andre Gomes s fantastičnim zadetkom v 81. minuti poskrbel za napeto končnico. Ko je Valencia igrala najbolje, pa jo je presekal direkten rdeči karton Rodrigu in gostje se niso več vrnili v igro za remi. Santiago Bernabeu je na zadnji domači tekmi pozdravil dolgoletnega branilca kluba Alvara Arbeloo, ki je kot kapetan odigral sklepni del srečanja, ko ga je Zidane v igro poslal namesto Ronalda. Prvaka Španije bo tako odločila šele zadnji krog La Lige 2015/16.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Real Madrid 3-2 Valencia
Ronaldo 26., 58., Benzema 42.; Rodrigo 55., Gomes 81.RK: Rodrigo 84./Valencia

Real Madrid: Casilla, Danilo, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, James, Lucas Vazquez (76./Jese), Ronaldo (79./Arbeloa), Benzema (65./Kovačić).

Valencia: Diego Alves, Cancelo (46./Gomes), Abdennour (46./Mina), Mustafi, Siquiera, Barragan, Javi Fuego, Perez (86./Piatti), Parejo, Rodrigo, Alcacer.