X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid *1-1 Atletico Madrid – LA UNDECIMA

photobucket.com

Real Madrid je še enajstič osvojil naslov v Ligi prvakov, potem ko je v velikem finalu v Milanu po enajstmetrovkah s 6-4 premagali moštvo Atletico Madrid. Po 120 minutah je bil rezultat 1-1, zadela sta Sergio Ramos in Carrasco, zato je odločitev o zmagovalca padla v četrti seriji enajstmetrovk. Takrat je pri Atleticu Juanfran zadel vratnico, Cristiano Ronaldo pa je kot zadnji Realov strelec matiral Oblaka za rekordni 11. Realov naslov evropskega klubskega prvaka.

Trener Zinedine Zidane je na igrišče poslal preverjeno postavo, z Navasom v golu, Marcelom, Ramosom, Pepejem in Carvajalom v obrambi, s Casemirom, Modrićem in Kroosom na sredini ter Cristiano, Balom in Benzemajem v napadu. Po nekaj začetnih grobih štartih Atleticovih igralcev, je ob izteku pete minute pobegnil obrambi Atletica Gareth Bale in po prekršku kapetana Gabija padel na robu kazenskega prostora. Sledila je izjemna priložnost za Real, potem ko je Bale s prostega strela poslal ostro žogo pred vrata, Oblak je bil že v praktično izgubljeni situaciji, a je vseeno obranil strel Casemira z nekaj metrov. Real je v nadaljevanju prevzel pobudo, pletel je mrežo okoli kazenskega prostora Atletica, ki pa so se uspešno branili. Tako je bilo do 15. minute, ko je Real povedel. Toni Kroos je z leve strani izvajal prosti strel, Gareth Bale je z glavo podaljšal žogo pred vrata, kjer je Ramos preusmeril žogo med nogami Oblaka v mrežo. Zadetek je dal krila Realu, ki je zagospodaril na zelenici, medtem ko je bil Atletico povsem nenevaren. Na drugi strani je Casemiro v 32. minuti začel hiter protinapad, oster predložek v sredino je Oblak lepo odbil. Griezmann je zagrozil v 43. minuti, ko se mu je odprlo nekaj prostora na dobrih 20 metrih od vrat, toda poskus Francoza je zletel precej mimo vrat Navasa. Prvi polčas se je tako končal ob navdušenju med navijači belega baleta.

Drugi polčas se je začel z veliko večjim tempom. V 47. minuti je namreč Clattenburg dosodil enajstmetrovko zaradi prekrška Pepeja nad Torresom. Odgovornost je prevzel Griezmann, ki pa je zadel v prečko, žoga pa se je nato odbila nazaj v polje. V 52. minuti je Real utrpel udarec, potem ko je v solzah igrišče zaradi poškodbe zapustil Carvajal. Namesto njega je v igro vstopil Danilo. Malo pozneje je Atletico prišel še do ene priložnosti, ko je po akciji iz kota Savić za las zgrešil vrata. Beli balet se je šele po slabih desetih minutah otresel pritiska in Bale je najprej nenevarno udaril s precejšnje razdalje, a Oblaku ni bilo treba posredovati. Kot tudi ne Navasu, ki je lahko v 58. minuti prek svoje prečke pospremil poskus Kokeja z roba kazenskega prostora. V 70. minuti bi Real lahko praktično že odločil finale, potem ko je na desni strani z izvrstno podajo Modrić zaposlil Benzemaja, ki je prišel sam pred Oblaka, a je bil slovenski vratar v vratih Atletica uspešnejši od Realovega napadalca. Isco je bil druga Zidanova menjava v 72. minuti, ko je zelenico zapustil Kroos, pet minut kasneje pa je Benzemaja zamenjal z Lucasom Vazquezom. Real je imel takoj dve izvrstni priložnosti, saj sta v enem napadu zapored poskusila Ronaldo in Bale. A je Ronaldu najprej Oblak ustavil strel z neposredne bližine, Bale pa je potem, ko je že preigral Oblaka streljal v Savića na golovi črti. Še enkrat več se je izkazalo nenapisano nogometno pravilo, kdor ne da, dobi. Kazen je namreč prišla že v naslednjem napadu Atletica. Akcijo je začel Gabi, ki je na desni strani v ogenj poslal Juanfrana, ta je žogo podal v sredino, kjer jo je rezervist Carrasco v polnem šprintu poslal pod prečko za 1-1. Do konca je sledila dokaj odprta in dinamična igra na obeh straneh. Bale je lepo preigraval v 85. minuti in ustrelil na prvo vratnico, kjer je njegov poskus pričakal prisebni Oblak. Tako se mreži do konca drugega polčasa nista več zatresli in sledil je podaljšek.

Dodatnih 30 minut so bolje začeli Realovi igralci, ki so prevladovali že v zaključku tekme. V 94. minuti je po predložku s strani skok dobil Ronaldo, a je Filipe Luis malce preusmeril Portugalčev strel, ki je končal v rokah Oblaka. V 101. minuti je Bale po kombinaciji med Ronaldom in Iscom na koncu meril v blok pred Oblakom. Atletico si v prvem podaljšku ni priigral lepše priložnosti. V drugem podaljšku je bilo že več kot očitno, da sta obe ekipi pošteno izmučeni, ko je bilo videti, da bo Real izpeljal zmagovito akcijo, ki se je končala z blokiranim strelom Lucasu, ki je predolgo okleval pred vrati Atletica. Pritisk Reala je trajal prav do konca, toda Oblaku razen enkrat po visoki žogi ni bilo treba posredovati do izteka tekme in ostalo je pri rezultatu 1-1. Sledili so streli iz bele točke.

Vazquez je zanesljivo premagal nepremičnega Oblaka s prvim strelom, Griezmann, ki je zgrešil že v rednem delu tekme, pa je nato v napačno smer poslal Navasa. Marcelo je bil naslednji, ki je bil natančen. Za 2-2 je zadel tudi kapetan Atletica, Gabi. Bale je slovenskega vratarja prav tako poslal v napačno smer in zadel ob vratnici. Zanesljivo izvajanje se je nadaljevalo tudi po strelu Nigueza, potem ko je Navas krenil v napačno smer. V napačno smer je šel tudi Oblak ob poskusu Ramosa v četrti seriji, ko je Real povedel s 4-3 v strelih z bele točke. Sledil je četrti strel Atletica, za katerega je streljal Juanfran, ki pa je zadel le vratnico. Cristiano Ronaldo je imel priložnost za zaključni strel in z novim strelom v vratarjevo levo stran popeljal Real do zgodovinskega 11. naslova Lige prvakov. Slavje Reala se je lahko začelo, La Undécima je bila Realova!

Stadion: San Siro (Milano)
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
Real Madrid 1-1 Atletico Madrid (6-4*)
71.000; Ramos 15.; Carrasco 79.
* – po enajstmetrovkah

Real Madrid: Navas; Carvajal (52./Danilo), Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos (72./Isco); Bale, Benzema (77./Vazquez), Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Savić, Godin, Felipe Luis (109./Hernandez); Gabi, Koke (116./Partey), Saul Niguez, Fernandez (46./Carrasco); Griezmann, F. Torres.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com photobucket.com