X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Sociedad 0-3 Real Madrid

Real Madrida je prišel do maksimalnega števila točk na gostovanju na Anoeti v prvem krogu nove sezone španske La Lige. Gostje iz španske prestolnice so dominirali od začetka tekme, tudi po zaslugi hitrega gola Garetha Bala. Njegovo delo je pred koncem prvega polčasa z izjemnim golom nadaljeval mladi Marco Asensio, tik pred koncem tekme pa je še enkrat zadel Bale.

Valižan Gareth Bale je znova zadel na Anoeti in popeljal ekipo na pot zmage že ob prvem napadu Reala. Že v 2. minuti je tako Dani Carvajal podal z desne strani, Gareth Bale pa je bil s kakšnih 10 metrov natančen z glavo. Valižan je tako dosegel svoj četrti gol na Anoeti na svoji četrti tekmi v San Sebastianu. Real je vse od takrat naprej nadzoroval potek tekme in imel v 20. minuti lepo priložnost za povišanje prednosti, potem ko je s strelom od daleč poskusil Kroos, vendar pa je domači vratar Rulli žogo odbil v kot. Domači so v drugi polovici vzpostavili ravnotežje na igrišču, medtem ko je Real še naprej grozil preko hitrih protinapadov, kjer je bil gonilna sila Reala Alvaro Morata. V enem od takšnih napadov je Morata preigral kar 3 domače igralce, a je njegovo slavje preprečil vratar Rulli. Za vodstvo belega baleta z 2-0 je še pred koncem prvega polčasa poskrbel 20-letni španski vezist Marco Asensio. Ta je odlično sprejel sijajno dolgo podajo Varana, sam stekel proti goli ter mojstrsko z levico spodkopal žogo in jo spravil čez domačega vratarja. Omenjeni gol je še enkrat več pokazal velik talent Asensia pred nasprotnikovim golom, potem ko je zadel na obeh prvih dveh uradnih tekmah belega baleta. Vodstvo z dvema goloma prednosti je bil tudi rezultat polčasa.

Tudi v drugem polčasu je bil Real tisti, ki je imel več priložnosti za zadetek. Toni Kroos je tako v 56. minuti skorajda povišal prednost Reala na 3-0, a je njegov poskus z volejem po strelu Morate zaustavila prečka. Blizu zadetka je bil v 70. minuti tudi Mateo Kovačić, ki je proti vratom Sociedada močno sprožil od daleč, vendar se je z obrambo izkazal Rulli. V zadnjih minutah tekme so domači pritisnili proti vratom Reala, ker so si želeli znižati prednost Reala in bili blizu v 84. minuti, ko je Oyarzabal sam stekel proti vratom Kika Casille, a je njegov strel še pravočasno blokiral Marcelo. Končni izid je postavil sijajni Bale v sodnikovem dodatku, ko je po podaji rezervista Jamesa Rodrigueza preigral vratarja Rullija in z levico zatresel prazno mrežo.

Stadion: Anoeta (San Sebastian)
Sodnik: Juan Martinez Munuera
Real Sociedad 0-3 Real Madrid
Bale 2., 94., Asensio 40.

Real Sociedad: Rulli, Zaldua, Mikel Gonzalez (79./Vela), Inigo Martinez, Yuri Berchiche, Illarramendi, Markel Bergara, Concha (56./William Jose), Zurutuza, Oyarzabal, Juanmi (72./Xabi Prieto).

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kovačić, Casemiro, Kroos (73./Isco), Bale, Morata (77./James Rodrigeuz), Asensio (66./Vazquez).