X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Celta Vigo

Real Madrida jev drugem krogu Primere Division na Santiagu Bernabeu gostili Celto. Ekipa iz Viga je dobro namučila domače, ki pa so na koncu le slavili po golu Tonija Kroosa v 81. minuti. Pred tem je gol za bele dosegel še Alvaro Morata. Real ima tako še podaljšal zmagoviti niz v La Ligi na 14 tekem.

Zinedine Zidane tudi tokrat ni moral računati na prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki še vedno okreva po poškodbi kolena, ki jo je staknil v finalu evropskega prvenstva. Tudi tokrat je v napadu od prve minute začel mladi Marco Asensio, zraven pa sta bila še Alavaro Morata in Gareth Bale. Domači so imeli prvo resnejšo priložnost v 13. minuti, ko je z roka kazenskega prostora z levico poizkusil Morata, vendar pa je njegov strel zletel mimo vrat. Tekma se je nekoliko razživela in v 29. minuti je imel Real najlepšo priložnost za vodstvo v prvem polčasu, ko je Modrić s strelom od daleč zadel prečko. Že 2 minuti kasneje je bil znova Luka tisti, ki je nevarno sprožil po kombinaciji z Balom, vendar pa je njegov strel obranil Sergio Alvarez. Po koti je prišel z glavo do strela Bale, a je streljal mimo gola. V 40. minuti je imel s strelom od daleč še eno priložnost Bale, vendar pa mu ni uspelo premagati gostujočega vratarja in ob polčasu je bil rezultat 0-0.

Če je bil v prvem polčasu Modrić tisti, ki je zadel prečko, je bil v drugem polčasu Bale tisti, ki jo je zadel. Valižan je v 56. minuti lepo izvedel prosti strel, vendar pa se je gostujoči vratar dovolj dotaknil žoge, da je ta končala v prečki. Prvi zadetek je padel po uri igre svoj prvi gol po povratku v Madrid dosegel Alvaro Morata. Luka Modrić je podal v sredino, kjer Sergio Alvarez ubranil strel Asensia, a odbitek je v mrežo poslal omenjeni Morata in Real je vodil z 1-0. Vodstvo galaktikov ni trajalo dolgo, saj je Celta že v 67. minuti izenačila. Orellana je natančno sprožil z razdalje in žoga je končala za hrbtom Kika Casille. Toda domačinov to ni ustavilo in pritisnili so na vrata gostov, kar se jim je obrestovalo v 81. minuti. Do žoge je na robu kazenskega prostora prišel Toni Kroos in z natančnim nizkim strelom povsem ob levi vratnici premagal Alvareza in dvignil Bernabeu na noge. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in Zidane je zabeležil še drugo zmago v letošnji sezoni. To je za Real skupno že 14. zaporedna zmaga v La Ligi in v prihodnjem krogu bodo imeli priložnost, da s 15. izenačijo rekord iz leta 1961.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: De Burgos Bengoetxea
Real Madrid 2-1 Celta Vigo
Morata 60., Kroos 82.; Orellana 67.