X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Sporting Lizbona

Real Madrid je s peto zaporedno zmago v sezono dobil tudi uvodni obračun skupinskega dela Lige prvakov. Beli so v napeti končnici strli odpor Sportinga, potem ko sta za preobrat zadela Cristiano Ronaldo in Alvaro Morata.

Trener Zinedine Zidane je prvič v tej sezoni začel tekmo v napadu Z Benzemajem, Balom in Cristianom Ronaldom. Na sredini je svoje mesto v prvi postavi poleg Kroosa in Modrića dobil tudi Casemiro, medtem ko je v osrčju zadnje vrste priložnost pred Pepejem dobil Raphaël Varane. Trkmo so boljše začeli gosti in imeli tudi prvi poskus na tekmi, potem ko je Bruno Cesar prišel do strela z roba kazenskega prostora in je le za las zgrešil daljšo vratnico Kika Casille. Real je odgovoril z lepo akcijo, po kateri pa Daniel Carvajal ni uspel lepše podati osamljenemu Balu, ki je čakal v sredini kazenskega prostora. Sporting je odgovoril, potem ko je Martins izkoristil slabo podajo Sergia Ramosa in s strani lepo meril v daljši kot, toda Casilla je bil na mestu. Razigrani Bale je v trinajsti minuti osmešil Joaa Pereiro in v sredino poslal ostro žogo, ki so jo gostujoči branilci nekako uspeli izbiti. Vroče je bilo tudi po kotu, ki je sledil, Patricio je neprepričljivo zapustil svoja vrata, toda kasnejši strel Ronalda je bil prešibek. V 27. minuti se je Ronaldo odločil za strel s precejšnje razdalje, a je bil Patricio vseeno obranil njegov strel. V enem zadnjih napadov polčasa je obležal Bale, ki ga je s kolenom v boju za žogo v kolk nenamerno udaril Coates, ki pa je nato nadaljeval z igro.

Drugi polčas je Real začel z nespremenjeno postavo in v 48. minuti so povedli Portugalci, ko je srečno do žoge prišel Cesar, ki je z diagonalnim strelom z levico zadel ob daljši vratnici nemočnega Casille. Ta je moral po strelu Cesarja z razdalje spet posredovati v 54. minuti. Prekršek Carvalha nad Modrićem je gostujočega trenerja Jesusa tako razhudil, da je zaradi protestov pri italijanskih sodnikih dobre pol ure tekme presedel na tribuni. V nadaljevanju je imel Real priložnost za znižanje, potem ko je bil storjen prekršek nad Balom na robu kazenskega prostora, a Valižanu z ugodnega položaja ni uspel zadeti. To je bila tudi zadnja akcija Bala na tekmi, Zidane ga je zamenjal z Lucasom Vazquezom, v igro pa je namesto nevidnega Benzemaja prišel še Alvaro Morata. Real je po menjavah začel nizati nevarne akcije. Coates bi v 72. minuti po ostri žogi Marcela kmalu zatresel lastno mrežo, a je okroglo usnje poletelo prek vrat, Casemiro pa po podaji oziroma strelu Ramosa z glavo prav tako ni uspel meriti v okvir vrat. Kroosa je v zadnjih 13. minutah Zidane zamenjal s Jamesom Rodriguezom. Morata je v 80. minuti na robu prepovedanega položaja pobegnil zadnji vrsti Sportinga, a pred vratarjem Patriciem nato neprepričljivo zaključil. Ronaldo je bil veliko bližje tri minute kasneje, ko je na drugi vratnici dočakal podajo z desne strani in z nekaj metrov zadel vratnico. V 84. minuti je Carvajal zatresel zunanji del mreže z volejem. Ronaldo je vseeno dobil še eno priložnost, ko je Tagliavento dosodil prosti strel po prekršku Eliasa na Portugalcem na okoli 20 metrih od vrat. Ronaldo si je namestil žogo in jo mojstrsko zavrtinčil preko živega zidu, Patricio je še nekoliko posredoval, a je bil strel Ronalda izvrstno odmerjen in žoga je končala v mreži gostov. Cristiano iz spoštovanja do svojega nekdanjega kluba ni proslavljal gola, ampak se je opravičil gostujočim navijačem pod streho Bernabeua ter s tem še enkrat več pokazal svojo veličino. a vrsti so bile še štiri minute sodnikovega dodatka. Prav v zadnji akciji na tekmi sta zmago Reala zrežirala rezervista. James Rodriguez je podal z leve strani, Alvaro Morata je streljal z glavo, Rui Patricio se je dotaknil žoge, a je vseeno končala v mreži. Takoj zatem je sodnik Paolo Tagliavento odpiskal konec tekme.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)
Real Madrid 2-1 Sporting Lizbona
Ronaldo 89., Morata 94.; Bruno Cesar 48.

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos (77./James Rodriguez), Bale (67./Lucas), Benzema (68./Morata), Ronaldo.

Sporting: Rui Patricio, Joao Pereira, Ruben Semedo, Coates, Zeegelaar, Adrien Silva (73./Elias), W. Carvalho, Gelson Martins (70./Marković), Bruno Cesar, Dost, Ruiz (92./Campbell).