X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 0-2 Real Madrid

Real Madrid nadaljuje z zmagami v La Ligi v novi sezoni. Na četrti tekmi španskega državnega prvenstva tako Real ni dovolil presenečenja in je v Barceloni proti Espanyolu zabeležil 16. zaporedno zmago v La Lige ter tako ponovno prevzel vodstvo na lestvici. Za Real sta zadela James in Benzema.

James Rodriguez je po več kot štirih mesecih začel tekmo v prvi postavi Real Madrida, potem ko je manjkal tako Gareth Bale, kot tudi Cristiano Ronaldo. Valižan je za tekmo z Espanyolom v Barceloni odpadel zaradi poškodbe, Ronaldo pa zaradi bolezni in trener Zinedine Zidane je poleg branilca Pepeja v ogenj poleg Jamesa poslal Lucasa Vazqueza ter Marca Asensia, ki se jima je v napadu pridružil Karim Benzema. Real je hitro zapretil preko Vazqueza, vendar pa je njegov poskus zletel mimo daljše vratnice Diega Lopeza, nekdanjega igralca Reala, ki brani barve Espanyola. Kapetan Sergio Ramos, ki se je s 341. tekmo v La Ligi izenačil z legendarnim napadalcem belega baleta Emiliem Butraguenom, je nato po kotu meril mimo daljše vratnice. A lepšo priložnost je vseeno imel Espanyol, potem ko je Baptistao je v enajsti minuti po napaki Pepeja ostal povsem sam pred Kikom Casillo, a je vratar Reala dokazal, da je dobri formi in mojstrsko obranil strel Baptistaoa. Stvari so se še poslabšale za Zidana, ko se je poškodoval Casemiro, ki ni mogel nadaljevati z igro in v 19. minuti je šepajočega Brazilca zamenjal Toni Kroos. Po pol ure igre je imel Real popoln nadzor nad tekmo in se je zato pomaknil bližje golu Espanyola. V 39. minuti se je tudi že zatresla domača mreža, potem ko je po podaji Marcela zadel Benzema, vendar pa je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Tri minute kasneje je bil Espanyol tisti, ki je bil blizu vodstva, potem ko je Baptistao z glavo streljal preko gola. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je James Rodriguez z roba kazenskega prostora spravil žogo mimo dveh branilcev Espanyola, nato pa s 25. metrov z levico matiral še Diega Lopeza.

Kmalu po začetku drugega polčasa je imel Real priložnost za povišanje prednosti. v 59. minuti je Lucas s predložkom našel Asesia, ki je podaljšal do Benzemaja, ta pa je mojstrsko zaustavil žogo, se obrnil in poskusil z volejem, ki je od Diega Lopeza zahteval izjemno posredovanje, da je ohranil svojo mrežo pred novim golom. A Lopez je bil nemočen dobrih deset minut kasneje, ko je Real izvedel brezhiben protinapad, Lucas Vazquez je z desne strani podal pred vrata, kjer je Karim Benzema le še podstavil nogo. Domači so imeli najlepšo priložnost za znižanje v 75. minuti, ko je Casilla preprečil Espanyolu tudi častni zadetek, Kroos je v zaključku dvoboja izgubil žogo na sredini in Felipe Caicedo bi kmalu zadel po odboju žoge od Carvajala, toda gostujoči čuvaj mreže je uspel z izvrstno obrambo ohraniti mrežo nedotaknjeno. Pred koncem tekme je s strelom od daleč poskusil tudi Isco, vendar pa je Lopez obranil njegov strel in ostalo je pri zmagi Reala z 0-2.

Stadion: El Prat (Barcelona)
Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Espanyol 0-2 Real Madrid
James Rodriguez 45., Benzema 71.

Espanyol: Diego Lopez, Javi Lopez, Duarte, David Lopez, Victor Sanchez, Hernan Perez, Diop, Marc Roca (83./D. Reyes), Piatti (10./Alvaro), Baptistao, Gerard (66./Caicedo).

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Casemiro (19./Kroos), Vazquez, Modrić, James Rodriguez (63./Isco), Asensio, Benzema (72./Morata).