X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Borussia Dortmund 2-2 Real Madrid

V 2. krogu skupinskega dela Lige prvakov (skupine F) je bil na sporedu derbi med Borussio iz Dortmunda in Realom iz Madrida. Moštvi sta prikazali izjemno razburljivo in napeto tekmo. Real je dvakrat vodil, potem ko sta zadela Cristiano Ronaldo in Raphael Varane, Borussia pa se je dvakrat vrnila v igro in iztržila remi.

Zinedine Zidane ni mogel računati na poškodovana Casemira in Marcela, zato pa je bil pričakovano od prve minute v napadu Cristiano Ronaldo, ob njem pa kot običajno Gareth Bale in Karim Benzema, ki so tvorili udarni napad BBC. Že v uvodnih minutah sta se izkazala oba vratarja, domači Bürki v 3. minuti po prostem strelu Ronalda, minuto kasneje pa še Kaylor Navas po strelu Gonzala Castra, prav tako iz prostega strela. Tekma se je nadaljevala v živahnem tempu. Sledile so minute Borussie, ki je pletla mrežo okoli Realovega kazenskega prostora, vendar brez učinka. Je pa Real pretil iz protinapadov, naprej se je v 15. minuti v kazenskem prostoru sam znašel Benzema, vendar mu je v ključnem trenutku spodrsnilo. Le dve minuti kasneje je Real, praktično iz prve resne priložnosti, povedel. Po akciji Jamesa Rodrigueza in Garetha Bala, ki je podal s peto, s strelom iz prve diagonalno tik ob vratnici zadel Cristiano Ronaldo. Borussia ni popuščala, Dembele je zapretil v 25. minuti, v 34. minuti pa je z glavo streljal Papastathopoulos, a se je izkazal vratar Keylor Navas. Pritisk se je gostiteljem izplačal pred iztekom prvega polčasa. Po prostem strelu in slabšem posredovanju Keylorja Navasa je v 43. minuti izenačil Pierre Emerick Aubameyang, potem ko je Navas žogo izbil v Raphaela Varana. V izdihljajih prvega polčasa je še en gol dosegel Ronaldo, a je bil Portugalec v prepovedanem položaju in gol je bil razveljavljen. Prvih 45 minut se je tako končalo z rezultatom 1-1.

Gostitelji so podjetno začeli tudi drugi polčas. V 51. minuti je Dembele močno ustrelil, žoga je zletela čez gol, nato pa je bil znova nevaren Aubameyang, a se je Navas izkazal. Real se je odzval s strelom Bala z glavo čez gol v 66. minuti, dve minuti kasneje pa je Real drugič na tekmi prešel v vodstvo. Predložek v kazenski prostor je poslal Cristiano Ronaldo, Benzema je žogo preusmeril proti golu, vendar se je žoga odbila od vratnice in prečke nazaj v polje, kjer je bil na pravem mestu Raphael Varane, ki je brez težav poslal žogo v mrežo. Real je tako dobrih 20 minut pred koncem povedli z 1-2. V 70. minuti je sledil strel Guerreira, izkazal se je Navas, podobno tudi v 83. minuti po poizkusu Pulišića. Borussiji se je nepopustljivost znova obrestovala in sicer v 87. minuti, ko je z rezervist Schürrle s pravim projektilom zadel zgornji del Realovega gola za izenačenje na 2-2, kar je bil tudi končni izid tega izjemno napetega in zanimivega obračuna. V 3. krogu bo Real bo gostil varšavsko Legio.

Stadion: Signal Iduna Park (Dortmund, Nemčija)
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
Borussia Dortmund 2-2 Real Madrid
Aubameyang 43., Schürrle 87.; Ronaldo 17., Varane 68.

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Weigl, Götze ( 58./Schürrle), Castro, Dembele ( 73./Pulisic), Guerreiro (78./Mor), Aubameyang.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Danilo, Kroos, Modrić, James ( 70./Kovačić), Bale, Benzema ( 88./Morata), Ronaldo.