X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Éibar

Real Madrid je na domači tekmi proti Eibarju zabeležil svoj četrti zaporedni remi v vseh tekmovanjih. Edini strelec za bele je bil Gareth Bale.

Nogometaši Reala so na zadnjih treh tekmah v vseh tekmovanjih trikrat remizirali, kar je pred tekmo z Eibarjem vsekakor ni bila najboljša popotnica. Tudi tekmo z Eibarjem beli niso začeli nič v slogu aktualnega evropskega prvaka. Gostje iz Baskije so na Santiagu Bernabeuu povedli že v šesti minuti, ko je Ander Capa podal z desne predložek v kazenski prostor. Osrednja branilca domače vrste Raphael Varane in Pepe sta pokrila Sergija Enricha, Pepe pa je bil nato v skoku še prenizek. Za hrbet portugalskega reprezentanta je prišel nepokriti Fran Rico, na katerega je pozabil Dani Carvajal, krilni napadalec Eibarja pa je z glavo premagal Keylorja Navasa. Beli balet je hitro odgovoril – že čez dobrih deset minut je z leve strani z levico, svojo slabšo nogo, podajal Cristiano Ronaldo, ki je natančno podal do osamljenega Garetha Bala, ki je z glavo zatresel mrežo za 1-1. Sledil je vse večji pritisk Reala, a razen poskusa Ronalda v 31. minuti, ki ga je zaustavil Riesgo, ni bilo pravih poskusov na vrata Eibarja.

Zato pa so se streli proti Riesgu začeli vrstiti v drugem polčasu. V 55. minuti tekme se je zadetka že veselil Alvaro Morata, ki je v mrežo Eibarja zatresel po odbitku vratarja Asierja Riesga. Gola glavni sodnik ni priznal, saj naj bi bil Cristiano Ronaldo ob strelu z glavo v domnevnem prepovedanem položaju. V 60. minuti je z glavo znova sprožil Bale, Riesgo je že bil premagan, a je njegov strel zaustavila vratnica. Slabih deset minut kasneje je lepo priložnost za vodilni zadetek zapravil Cristiano Ronaldo, ki je na prazna vrata z glavo streljal prek vrat. Real je skušal priti do zadetka, toda poskusi belega baleta so bili do zadnjega jalovi. S tretjim zaporednim remijem v domačem prvenstvu je Real izgubil vodilno mesto na lestvici La Lige.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Juan Martinez Munuera
Real Madrid 1-1 Éibar
Bale 17., Fran Rico 6.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Varane (46./Nacho), Danilo, Isco (72./Asensio), Kroos, Kovačić, Bale, Benzema (46./Morata), Ronaldo.

Eibar: Riesgo, Capa, dos Santos, Lejeune, Luna, Dani Garcia, Pedro Leon (92./Adrian Gonzalez), Escalante, Fran Rico, Ruben Pena (87./Bebe), Sergi Enrich (75./Kike).