X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 1-1 Real Madrid

V 14. krogu španske Primere Division sta se na stadionu Camp Nou pomerila večna tekmeca Barcelona in Real Madrid. Povedli so gostitelji, izenačil pa je kapetan Real Madrida Sergio Ramos z golom v zadnji minuti tekme.

Real Madrid je dopotoval na Camp Nou kot edino neporaženo moštvo v dosedanjem delu sezone v Primeri Division. V tabor belih so manjkali poškodovani Valižan Gareth Bale, Nemec Toni Kroos in Španec Alvaro Morata. Pred začetkom tekme so se nogometaši Barcelone in Reala poklonili žrtvam letalske tragedije v Kolumbiji, ki je terjala visok davek med nogometaši Chapecoenseja. Srečanje na Campu nou se je začelo previdno z obeh strani. Barcelona je imela žogo nekaj več v nogah, medtem ko je bil Real nekoliko konkretnejši in je stal čvrsto na igrišču. Za prvo razburjenje med navijači Reala je prišlo že v tretji minuti, ko glavni sodnik Carlos Clos Gomez ni pokazal na belo točko ob očitnem prekršku Mascherana nad Lucasom Vázquezom v kazenskem prostoru domačih. Real Madrid je s triom Modrić, Kovačić in Isco na sredini uspešno kontroliral potek tekme. Domači so v 18. minuti poskusili preko Messija iz prostega strela, toda žoga je bil lahek plen za Navasa. V 37. minuti je prvič nase opozoril Cristiano Ronaldo, ki je na levi strani ob Piqueju prišel do strela, Ter Stegen pa je žogo odbil v kot. V naslednji minuti je Portugalec prodrl v kazenski prostor, nato pa preslabo zadel žogo, oviral ga je tudi Alba. Pred odhodom na odmor še bili še dve nevarni situaciji pred golom Barcelone. Najprej je Benzema v 44. minuti zadel Piqueja, da se je žoga nevarno odbila, vendar na srečo Barcelone ne v gol. Zadnja napadalna akcija v prvem polčasu pa je bil poizkus z glavo Varaneja, a se je končala brez večjih težav za Ter Stegna. Uvodnih 45 minut je prineslo dinamično predstavo na obeh straneh, a manjkali so goli.

Drugi polčas je v 53. minuti dobil nove razsežnosti, saj je Barcelona povedla. Neymar je najprej izsilil prekršek Raphaela Varana, nato pa sam izvedel prosti strel z leve strani. Žogo je poslal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil najvišji Luis Suarez in z glavo matiral Keylorja Navasa. Real Madrid je potreboval povratek sredini Barcelone. Kljub temu, da je imel Real vse več posesti, pa je imel v 67. minuti Neymar lepo priložnost za nov gol domačih, potem ko si je pripravil strel, a nato slabo zaključil. Gol je dal domačim krila, ki so bili nevarni okoli Realovega kazenskega prostora. Real je nato v zadnjih minutah silovito pritisnil. V 87. minuti je Sergio Ramos streljal z glavo čez gol, potem ko ga je z desne strani na drugi vratnici našel Carvajal. Potem je v 89. minuti zapretil še Ronaldo, ko je z glavo meril z desne strani, a je bil Alba na mestu. In kdor ne da, dobi. Pritisk Reala je obrodil sadove v 90. minuti. Javier Mascherano je na levi strani napravil prekršek nad Marcelom. Prosti strel je izvedel Luka Modrić, ki je poslal žogo v sredino kazenskega prostora, tam pa je Ramos, ki je ušel domačim branilcem, z glavo poslal žogo mimo ter Stegna in z zadetkom v svojem slogu poskrbel za veliko točko Reala. Real je tako zadržal šest točk prednosti pred Barcelono na lestvici španskega prvenstva.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Carlos Clos Gomez
Barcelona 1-1 Real Madrid
Suarez 53.; Ramos 90.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić (60./Iniesta), Andre Gomes (78./Turan), Messi, Neymar (87./Denis Suarez), Luis Suarez.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Modrić, Kovačić (87./Mejia), Isco (66./Casemiro), Lucas Vazquez, Ronaldo, Benzema (77./Asensio).