X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-2 Borussia Dortmund

Real Madrid je še na 34. zaporedni tekmi ostal nepremagan in izenačil klubski rekord, toda proti Borussii iz Dortmunda ostal brez polnega plena na zadnji tekmi skupinskega dela (2-2). Remi, Real je zapravil dva zadetka prednosti po golih Karima Benzemaja, pomeni, da je Real v skupini osvojil drugo mesto.

Real Madrid je po prvo mesto v skupini na zaključnem derbiju z Borussio Dortmund krenil tudi s Jamesom Rodriguezom. Poleg Cristiana Ronalda pa sta v napadu začela še Lucas Vazquez in Karim Benzema. Po remiju na El Clasicu pa je od prve minute zaigral tudi brazilski vezist Casemiro. Pred tekmo so se nogometaši na zelenici z minuto molka oziroma aplavza poklonili umrlim nogometašem, novinarjem in funkcionarjem brazilskega prvoligaša Chapecoense. Obračun v Madridu se je začel s poletno igro na obeh straneh, ki je še bolj razgrela že tako razigrane tribune največjega madridskega stadiona. Dortmundčani so nanizali nekaj dobrih napadov in Schürrle je po slabem izbijanju Raphaëla Varana prišel do strela z roba 16-metrskega prostora, a meril prek vrat. Real je odgovoril, a beli balet do pravega strela proti vratom izkušenega Romana Weidenfellerja v prvih devetih minutah ni prišel. Tik preden je odbilo prvih deset minut pa sta lepo akcijo izvedla Ronaldo in Benzema, po podaji Portugalca s peto je Francoz blizu roba kazenskega prostora z levico močno udaril, a točno v Weidenfellerja. Vazquez je v 12. minuti sam prodrl po levi in si pripravil strel z desnico, ki pa je bil povsem nenevaren. Ob izteku 18. minute se je po protinapadu, ki ga je začel Rodriguez, ponudila priložnost Kolumbijcu po zaključni podaji Ronalda, a je bil Weidenfeller na mestu. Rodriguez je dve minuti kasneje iz prve še z okoli 18 metrov po slabem izbijanju Nemcev, a ni preveč zapretil vratarju gostov. Tako kot na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je Real tudi tokrat povedel. Luka Modrič je zaposlil Danija Carvajala, ki je pred vrata gostov poslal lep predložek, obrambi gostov je pobegnil Benzema in z nekaj metrov zlahka zadel za vodstvo Reala. Karim se je s tem golomo na večni evropski lestvici strelcev izenačil s klubsko legendo Alfredom di Stefanom. Ritem igre je nato padel, več pa je še naprej prikazoval Real. A nato se je v 38. minuti ponudila lepa priložnost Pulišiću, ki mu je žogo na desni bok lepo odložil Dembele, poskus Pulišića pa je obranil prej nezaposlen Keylor Navas. Hrvaški vezist Reala Luka Modrić je bil po herojski predstavi na El Clasicu kar malce neprepoznaven in po tem, ko je izgubil še eno žogo, je storil prekršek za rumeni karton na robu kazenskega prostora, Schürrle pa je kljub izvrstnemu strelu skozi živi zid domačih ostal brez zadetka, ki ga je z izjemno obrambo preprečil Navas. Po predložku s strani sta bila do konca polčasa prekratka Aubameyang na eni in Ronaldo na drugi strani, ko je Portugalca po podaji Benzemaja na daljši vratnici od uspeha ločil le kakšen centimeter. Marcelo je polčas zaključil s strelom z roba kazenskega prostora po kotu, a bil daleč od uspeha, tako kot Gonzalo Castro, ki je z razdalje zgolj ogrel Navasa.

Na začetku drugega polčasa menjav ni bilo. Gostje so začeli obetavno, Dembele si je priigral položaj za strel s 16 metrov, a nadaljeval s prodorom ter nato v padcu meril za las mimo vrat Navasa. Dortmund je bil kaznovan v 53. minuti, potem ko je Weidenfeller najprej s čudežno obrambo uspel ustaviti Benzemaja v dvoboju iz oči v oči, brez moči pa je bil po predložku Rodrigueza in strelu Francoza z glavo, ki sta sledila, Real pa je tako svojo prednost podvojil. To je bil jubilejni 50. gol Benzemaja v Ligi prvakov. A gostje se niso predali, vedno znova pa jim je ob sicer domiselnih akcijah zmanjkala zadnja poteza oziroma podaja. Ta je le prišla v 60. minuti, ko je Schmelzer ušel zanki prepovedanega položaja po visoki žogi prek obrambe in jo idealno serviral Aubameyangu, ki je zlahka matiral Navasa in poskrbel za napet zaključek tekme. Tuchel je takoj na zelenico poslal Mora in Reusa, medtem ko je Zidane odgovoril z menjavo Modrić-Toni Kroos. Kroos se je tako vrnil po dolgi odsotnosti zaradi neugodne poškodbe. Weidenfeller je z izvrstno obrambo v 69. minuti preprečil veselje Ronaldu, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora, po kotu, ki je sledil, pa je strel Benzemaja na črti vrat ustavil Reus in črno-rumeni so ostajali v igri. Reus je v 73. minuti preslabo udaril s 15 metrov, Marcelo pa je na drugi strani odgovoril s še enim poskusom, ki je z ugodnega položaja poletel visoko na tribuno. Ronaldu so soigralci, natančneje Vazquez pripravili vse potrebno za morda zmagoviti zadetek v 78. minuti, a je Ronaldo po lepem ustavljanju žoge uspel zadeti le vratnico. Weidenfeller je bil nato na mestu še po strelu z glavo Ramosa. V 85. minuti je igro zapustil Benzema, namesto katerega je v igro vstopil Alvaro Morata. V 88. minuti so gosti izvedli prekrasen protinapad, ki ga je z izvrstno podajo v prostor Aubameyangu začel Mor, predložek Afričana pa je pred Navasom v zadetek spremenil rezervist Reus. Remi je bil seveda dovolj za Borussio, da je zmagala v skupini F, Real pa je končal skupinski del na drugem mestu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)
Real Madrid 2-2 Borussia Dortmund
Benzema 28., 53.; Aubameyang 61., Reus 88.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić (63./Kroos), Vazquez, James, Benzema (85./Morata), Ronaldo.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer, Weigl, Castro (80./Rode), Pulisic (61./Mor), Dembele, Schürrle (61./Reus), Aubameyang.