X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Deportivo La Coruna

Nogometaši Real Madrida so v pošteno premešani postavi na Santiago Bernabeuu le osvojili pomembne tri točke na tekmi z Deportivom (3-2) in tako po 15. krogu španske lige ohranili prednost pred glavnim konkurentom za naslov španskega prvaka.

Real Madrid z Zinedinom Zidanom na klopi se je zaradi bližajočega polfinala Svetovnega klubskega prvenstva odločil, da bo na tekmi proti Deportivu namenil počitek Karimu Benzemaju, Cristianu Ronaldu in Luku Modriću, medtem ko zaradi poškodbe ni mogel računati na Garetha Balea. S tem so priložnost dobili nekateri drugi nogometaši v belem dresu, med drugim je namesto Benzemaja zaigral Alvaro Morata, svojo priložnost pa je dobil tudi James Rodriguez. Real je svojo dominanco Deportivom prikazal že v prvih minutah prvega polčasa, ko je lepo priložnost zastreljal branilec Nacho. Sredi polčasa je s prostega strela nevarno žogo sprožil Sergio Ramos, vendar pa je žoga za las zgrešila vratnico. Še lepšo priložnost pa si je v 29. minuti ustvaril James Rodriguez, vendar pa je bil vratar gostov Tyton na pravem mestu. Nekaj minut kasneje so nevarno zapretili tudi gostje, z glavo je ob vratnico nevarno ciljal Celso Borges. Kljub temu se prvi polčas končal z neodločenim rezultatom, čeprav je posest žoge pripadla Realu, ki je nadziral potek igra, medtem ko so se nogometaši Deportiva osredotočili predvsem na dobro organizirano obrambo.

Drugi del se je pričel obetavno, že nekaj minutah igre je lepo podajo Iscota izkoristil Morata, ki je s fantastičnim strelom od daleč zatresel mrežo Deportiva. Vendar pa je nasmeh na ustnicah navijačev belega baleta kmalu splahnel, za kar je v 63. minuti poskrbel Joselu, nekdanji igralec madridskega Reala, ki je z evrogolom premagal Keylorja Navasa. Le dve minuti kasneje pa je Joselu udaril še enkrat. Potem, ko je žogo v obrambi izgubil Casemiro, se je Joselu po natančni podaji Andoneja znašel sam pred golom Reala in z natančnim strelom poslal žogo za hrbet Navasa. Ko je vse že kazalo, da bo niz neporaženosti belega baleta prekinil Deportivo se je vmešal rezervist Mariano Diaz, ki je pred tem vstopil v igro namesto Isca. Lucas je s čudovito podajo zaposlil reprezentanta Dominikanske republike, ki je z glavo potisnil žogo v levi del vrat za svoj prvi gol v La Ligi. Zaključek tekme je postregel z veliko vroče krvi pred golom Deportiva in senzacionalno obrambo Tytona, za eksplozijo na Santiagu Bernabeuu pa je v zadnjih izdihljajih polčasa znova poskrbel Ramos, ki je po podaji Kroosa iz kota z močnim udarcem z glavo poskrbel za končni rezultat 3-2. Niz neporaženosti Real Madrida se je s tem podaljšal na 35 zaporednih tekem, s čimer so beli pod vodstvom Zidana popravil klubski rekord iz sezone 1988/89, ko je bil trener Reala Leo Beenhakker.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Santiago Jaime Latre
Real Madrid 3-2 Deportivo La Coruna
Morata 50., Mariano 84., Ramos 93.; Joselu 63., 65.

Real Madrid: Navas, Danilo (81./Marcelo), Pepe, Ramos, Nacho, Casemiro, Kroos, Asensio (67./Vazquez), Isco (72./Mariano), James Rodriguez, Morata.

Deportivo: Tyton, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Fernando Navarro, Guilherme, Borges, Gil, Emre Colak (58./Joselu), Babel (82./Fajr), Andone (75./Mosquera).