X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Sevilla

Nogometaši madridskega Reala so na prvi tekmi osmine finala na Santiagu Bernabeuu gostili Sevillo. Real je igral brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, sta se pa zato ob zanesljivi zmagi izkazala James Rodriguez z dvema in Varane z enim golom (3-0).

Nogometaši madridskega Reala so si pred povratno tekmo osmine finala španskega pokala priigrali lepo rezultatsko prednost. Trener Zinedine Zidane sicer tokrat ni računal na poškodovane Sergia Ramosa, Pepeja in Garetha Bala in tudi prvega zvezdnika ekipe Cristiana Ronalda, ki je dobil tekmo počitka. Na klopi pa so bili recimo tudi Keylor Navas, Isco in Karim Benzema. Francoski strateg je priložnost ponudil tudi nekaterim rezervistom in na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Kiko Casilla, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos, Rodriguez, Morata, Asensio. Eno redkih priložnosti je od začetka tekme dobil James Rodriguez. V 11. minuti je mrežo gostov po ukradeni žogi z natančnim nizkim strelom z roba kazenskega prostora načel James Rodriguez. V 29. minuti je po podaji iz kota zadel Raphael Varane, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru Seville in tako povišal na 2-0. tik pred polčasom, v 44. minuti, je po prekršku nad Luko Modrićem z 11-metrovke še drugič na tekmi zadel James Rodriguez in tako povišal na 3-0, kar je bil tudi rezultat polčasa. Nogometaši Sevilla so imeli nekaj zrelih priložnosti, a niso uspeli doseči gola.

V drugem polčasu so gostitelji zanesljivo obvladovali položaj na igrišču. Zidane je opravil tri menjave in v igro poslal Isca, Danila in Diaza, rezultat pa se ni spremenil. Real je zanesljivo slavil in ima lepo prednost pred povratno tekmo, ko bo moral na gostovanje v Sevillo. Tekmo si bo zapomnil tudi trener Zinedine Zidane, ki je praznoval prvo obletnico, odkar vodi evropske prvake in to več kot uspešno, saj je bilo to že njegova 38. zaporedna tekma brez poraza.

Copa del Rey, osmina finala, prva tekma
Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Real Madrid 3-0 Sevilla
James Rodriguez 11., 44./11-m, Varane 29.

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Modrić, Casemiro , Kroos, James Rodriguez (79./Danilo), Morata (83./Diaz), Asensio (67./Isco).

Sevilla: Sergio Rico, Mariano, Mercado, Rami, Escudero, Iborra (59./Kranevitter), N’Zonzi, Vitolo, Ganso (46./Sarabia), Nasri, Correa (82./Ben Yedder).