X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

CR7 prejel Fifino nagrado za najboljšega igralca leta 2016

Cristiano Ronaldo je včeraj na gala prireditve Fife v Zürichu (Švica) prejel nagrado za najboljšega nogometaša leta 2016 (The Best). Napadalec Real Madrida je premagal Lionela Messija in Antoina Griezmanna v izboru, kjer so šteli glasovi kapetanov nacionalnih reprezentanc (25%), selektorjev in trenerjev (25%) ter spletno glasovanje navijačev (25%) in novinarjev (25%). Portugalec je prejel 34.54% vseh glasov, medtem ko sta jih Messi 26,42% in Griezmann 7,53%.

“Nikoli še nisem osvojil te nagrade in nikoli ne bom pozabil leta 2016. Res sem vesel. Mnogi so dvomili v nas, vendar ta nagrada samo dokazuje, da bomo še naprej dobro opravljali svoje delo. Naslove sem osvojil z mojo reprezentanco in mojim klubom, tako da sem pričakoval, da bi lahko osvojil to nagrado,” je izjavil čustveno Ronaldo. Portugalci napadalec se je ob tem zahvalil svojim soigralcem v Real Madridu in portugalski reprezentanci: “Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame, trenerjem Real Madrida in portugalske reprezentance in mojim soigralcem. Leto 2016 je bilo najboljše leto v moji karieri.”

Nepozabno leto 2016
Cristiano Ronaldo je decembra že četrtič prejel zlato žogo (Ballon d’Or), potem ko je 28. maja z Realom osvojil naslov v Ligi prvakov, kasneje pa še UEFA superpokalni naslov. Ob koncu leta 2016 je z belim baletom osvojil še naslov svetovnega klubskega prvaka ter tako zaključil odlično leto na klubski ravni. 10. julija 2016 je prav tako postal evropski prvak s Portugalsko. Pri tem je 55-krat zatresel tudi mrežo gostujočih ekip (42-krat v  dresu Real Madrida in 13-krat v dresu Portugalske).