X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Luka Dončič najkoristnejši igralec 17. kroga Evrolige

Luka Dončič je bil po izjemni predstavi ob zmagi Real Madrida 80-75 nad Maccabijem izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) 17. kroga Evrolige. Mlademu slovenskemu igralcu so v belem dresu zmanjkali le dve podaji, da bi se veselil prvega trojnega dvojčka v članski karieri. Luka je z 10 doseženimi točkami (2/2 za dve, 1/3 za tri, 3/4 prosti meti), 11 skoki, 8 podajami in 5 storjenimi prekrški nad njim zbral statistični indeks (PIR) 32, s čimer si je drugič v tej sezoni prislužil naziv MVP kroga, potem ko mu je to prvič uspelo v 13. krogu na tekmi proti Brose Bambergu.

Za Luka Dončiča je zmanjkalo presežkov, s katerimi bi ga še opisali. Pri vsega 17. letih se tako ob bok postavlja največjim imenom v evropski košarki. Tekma proti Maccabiju je bila samo še ena razstava njegovega razkošnega talenta. Vse je naredil v slabih 26. minutah igre, ko je postavil dva osebna rekorda, v številu skokov (11) in najvišji statistični indeks (32). S povprečjem 8,2 doseženi točki in statističnim indeksom 12,5 je trenutno vodilni tudi na lestvici “Rising Star” (najboljša igralca do 22 let) Evrolige. V zadnjih treh tekmah Evrolige je Luka v povprečju dosegel 12 točk, 5,6 skokov, 7,3 podaje ter statistični indeks 25.

Drugič MVP
Prvič v svoji karieri je postal najkoristnejši igralec kroga v Evroligi v 13. krogu, ko je Real Madrid po njegovi izjemni predstavi premagal s 95-72 Brose Bamberg. Luka je takrat dosegel 16 točk in je imel statistični indeks 25, s čimer si je nagrado MVP delil z igralcem Panathinaikosa, Mikom Jamesom. Dončič je drugi igralec Real Madrida v tej sezoni Evrolige po Sergiu Llullu, ki je prejel to prestižno nagrado. Varovalo Točka je zmagala na kolo 7, in tudi dvignil mesečno nagrado za november.