X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 2-1 Real Madrid

Sevilla je na zaključnem obračunu 18. kroga španskega državnega prvenstva prekinila zgodovinski zmagoviti niz Real Madrida. Na stadionu Ramona Sancheza Pizjuana je edini gol za Real dosegel Cristiano Ronaldo.

Zinedine Zidane je presenetil začel tekmo s tremi branilci (Nacho, Sergio Ramos, Varane), v postavo belega baleta pa sta se po izpuščeni pokalni tekmi na isti zelenici pred nekaj dnevi vrnila Luka Modrić ter Cristiano Ronaldo. Začetek tekme ni navdušil, Modrić je v deveti minuti kot prvi pobegnil kateri od obeh obramb, nato pa slabo podal v sredino, kjer je čakal osamljeni Ronaldo. Steven N’Zonzi je bil v 19. minuti blizu vodstvu po strelu z glavo, a po dobrem skoku znotraj kazenskega prostora z glavo ni bil natančen. Sevilla Realu ni dopustila veliko lepih situacij, a bila po drugi strani sama še bolj nenevarna za vrata Reala. Ronaldu prva prava priložnost ponudila v 27. minuti, a po pobegu obrambi rdeče-belih Portugalec z levico precej s strani ni uspel presenetiti Rica. V nadaljevanju je imel Real še eno lepe priložnost, potem ko je Benzema prodrl po levi in serviral žogo Ronaldu pred vrata, kjer pa se najboljši strelec Madrida le za nekaj centimetrov zgrešil vrata. Polčas se je tako končal z rezultatom 0-0.

Sevilla je podjetno začela drugih 45 minutam, po slabem posredovanju sicer spet odličnega Casemira je Vazquez streljal pod prečko Keylorja Navasa, ki je njegov poskus rutinirano preusmeril v kot. V 56. minuti je poskusil Cristiano Ronaldo, Ricu ni uspel ujeti podaje Portugalca, ki je po nesporazumu Sevillčanov nato še streljal, a ne dovolj dobro za Rica. V 67. minuti je Sergio Escudero izgubil žogo, Daniel Carvajal je krenil proti vratom, Sergio Rico pa ga je nepravilno zaustavil. Vratar gostiteljev je skušal odbiti žogo, zadel pa je tudi vezista Reala. Sodnik Alejandro Jose Hernandez Hernandez je pokazal na belo točko, Ronaldo je bil zanesljiv izvajalec. To je bil že njegov 56. zadetek iz najstrožje kazni v španskem prvenstvu, s tem je izenačil rekord legendarnega Huga Sancheza. Trener Seville Sampaoli je v igro takoj po prejetem zadetku poslal Stevana Jovetića, kmalu zatem je vstopil še Pablo Sarabia. Real je igral zelo spretno v obrambi in vse je kazalo na novo zmago izbrancev Zinedina Zidana. Sevilli ni uspel pripraviti nevarne priložnosti v kazenskem prostoru Reala. Medtem pa je Real nizal precej nevarnejše napade, a pri zaključkih bil nenatančen. Pet minut pred koncem je Sarabia z desne strani s prostega strela poslal predložek pred vrata, Sergio Ramos pa je s petih metrov z glavo zatresel lastno mrežo. V naslednjih dveh napadih Seville so bili domači blizu zadetka, vendar pa je prav Ramos morda rešil celo dva zadetka, najprej po strelu Jovetića pred Navasom, od koder je nato izbil še podajo Vitola. V 92. minuti je po podaji iz avta Karim Benzema izgubil žogo, Vitolo je zaposlil Jovetića, ki je stekel proti kazenskemu prostoru in se odločil za strel z 20 metrov z desnico, pri tem pa je bil Keylor Navas prekratek in niz 40 tekem kraljevega kluba brez poraza se je končal.

La Liga, 18. krog
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan (Sevilla)
Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Sevilla 2-1 Real Madrid
Ramos 85./ag, Jovetić 92.; Ronaldo 67./11-m

Sevilla: Sergio Rico, Mariano, Pareja, Rami, Escudero, N’Zonzi, Iborra (77./Sarabia), Vazquez (69./Jovetić), Nasri, Vitolo, Ben Yedder (92./Vietto).

Real Madrid: Navas, Varane, Ramos, Nacho, Carvajal, Modrić, Casemiro, Kroos (75./Kovačić), Marcelo, Benzema, Ronaldo.