X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-2 Celta Vigo

Na prvi tekmi četrtfinala španskega kraljevega pokala Real Madrid gostil moštvo Celta Vigo. Gostje so pripravili presenečenje in na slovitem Santiagu Bernabeuu slavili z 1-2. Edini gol za Real je dosegel Marcelo.

Real je na stadionu Santiago Bernabeu v uvodni tekmi četrtfinala gostil ekipo Celto Vigo. Trener Zinedine Zidane je na klopi pustil Keylorja Navasa, Nacha Fernandeza, Danija Carvajala in Karima Benzemaja, na igrišče pa je poslal naslednjo enajsterico: Casilla, Danilo, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Modrić, Casemiro, Vazquez, Asensio, Cristiano Ronaldo. Prvi polčas se je končal brez golov, Real je bil v v prednosti v posesti žoge in je prevladoval v igri, vendar brez zares izjemnih priložnosti. Gostitelji so sicer zatresli mrežo v 38. minuti, a je bil Cristiano Ronaldo ob podaji Luke Modrića v prepovedanem položaju. In tako se je polčas končal brez golov.

V 64. minuti je sledil hladen tuš za vodilno ekipo La Lige. Bongonda je z leve strani poslal predložek pred vrata, kjer je Marcelo skušal posredovati s peto, a je poslal žogo naravnost na nogo Iaga Aspasa, ki je z desetih metrov popolnoma neoviran zatresel mrežo. Gol je prebudil Real, pritisnil proti vratom Celte ter tudi izenačil. V 69. minuti je Marcelo popravil napako in z volejem z levico izenačil rezultat. Veselje na stadionu se še ni dobro poleglo, ko so gostje znova povedli. Iago Aspas je unovčil razredčeno obrambo Reala in podal do Jonnyja Castra, ki je matiral Casillo. V drugem polčasu je Zidane v igro poslal Alvara Morato, Matea Kovačića in Benzemaja. V zadnjih minutah so skušali Madridčani priti do izenačenja. V 82. minuti je Raphael Varane po podaji Modrića z glavo meril mimo vrat. Najlepšo priložnost je zapravil Karim Benzema šest minut pred koncem, ko je s sedmih metrov streljal visoko prek vrat, potem ko je vratar Celte Sergio Alvarez slabo posredoval po strelu rezervista Alvara Morate z glavo. A ostalo je pri vodstvu in presenetljivi zmagi gostov sredi Madrida.

Četrfinale Copa del Rey, prva tekma
Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: David Fernandez Borbalan
Real Madrid 1-2 Celta Vigo
Marcelo 69.; Iago Aspas 64., Jonny Castro 70.

Real Madrid: Casilla, Danilo (80./Benzema), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos, Vazquez (71./Kovačić), Ronaldo, Asensio (53./Morata).

Celta Vigo: Sergio Alvarez, Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny Castro, Radoja, Diaz, Wass (89./Guidetti), Hernandez, Bongonda (87./Sisto), Iago Aspas (82./Sergi Gomez).