X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid osvojil tudi španski superpokal

Real Madrid je po evropskem superpokalu pred začetkom prvenstva osvojil še naslov španskega superpokala. Na stadionu Santiago Bernabeu je kraljevi klub na povratni tekmi španskega superpokala po odličnem prvem polčasu premagal Barcelono z 2-0. Za aktualne španske prvake in evropske klubske prvake sta bila natančna Asensio in Benzema.

Na prvi tekmi v nedeljo na Camp Nouu je Real Madrid zmagali s 3-1, tokrat pa so tudi brez kaznovanega Cristiana Ronalda že v prvem polčasu prišli do zanesljivega vodstva. Zinedine Zidane je na klopi med drugim pustil tudi Garetha Balea, Isca in Casemira. Real Madrid je že od prve minute pritisnili proti vratom Barcelone in se ni mislil zadovoljiti z visoko prednostjo s prve tekme. Fantastičen Marco Asensio je že v 4. minuti poskrbel za vrhunec večera, ko je s približno 30-ih metrov neubranljivo meril z levico poslal žogo pod prečko gostov. Ter Stegen je bil kot vkopan na golovi črti in je le s pogledom pospremil nov odličen zadetek mladega Španca. Real je tudi po zadetku še naprej nizal priložnosti, medtem ko Barcelona nikakor ni našla odgovora na igro belega baleta. V 34. minuti je Karim Benzema odvzel žogo Javierju Masheranu in jo podal do Lucasa Vazqueza, ki je stresel vratnico. Pet minut zatem je odlični Marcelo na levi strani znova zrežiral lepo akcijo, v kazenskem prostoru je našel Benzemaja, ki je ob Umtitiju prišel do strela z levo nogo ter povišal prednost belih na 2-0.

Barcelona je do svoje prve priložnosti prišla šele v drugem polčasu, potem ko je v 53. minuti po zmedi v obrambi Reala do žoge prišel Luis Suarez. Ta je podal do Lionela Messija, ki je lobal Keylorja Navasa, a je zadel prečko. Dve minuti zatem je ter Stegen dobro posredoval po strelu Benzemaja. Tudi Sergiu Robertu in Suarezu v 72. minuti ni uspelo ukaniti Navasa, ki je mrežo ohranil nedotaknjeno. V zadnje četrt ure so se gostje predali in obe ekipi sta le še čakali na zadnji pisk sodnika. Navijači Reala so imeli ob koncu tekme še dodaten razlog za veselje, potem ko sta svoj uradni debi dočakala Theo Hernández in Ceballos, ki sta takoj tudi sama prispevala svoj delež k osvojitvi naslova španskega superpokala. Sezona se tako še dobro ni začela, pa ima Real na svojem računu že 2 naslova, kar je vsekakor dober obet pred začetkom španskega prvenstva.

Španski superpokal, povratna tekma
Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez
Real Madrid 2-0 Barcelona (rezultat s prve tekme 3-1)
Asensio 4., Benzema 39.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kovačić (62./Casemiro), Kroos (80./Ceballos), Modrić; Asensio (75./Theo Hernandez), Benzema, Lucas Vazquez.

Barcelona: Ter Stegen; Mascherano, Pique (50./Nelson Semedo), Umtiti; Sergi Roberto, Jordi Alba (77./Digne); Busquets, Rakitić, Andre Gomes (72./Deulofeu); Messi, Suarez.