X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Valladolid: Raúl in Robben ohranila upanje po naslovu

Real Madrid je v nedeljo osvojil tri pomembne točke, s čimer še naprej ostajajo upi po naslovu prvaka. Beli so se obranili kar nekaj nevarnih napadov Valladolida, vendar jim je nato uspelo priti do zmage, po tem ko sta zadela Raúl, ki je tako zabeležil že svojo 300. zmago v La Ligi z Real Madridom, in Robben.

Cannavaro se je vrnil v začetno postavo Real Madrid in se tako v obrambi pridružil Pepeju, Heinzeju in Miguel Torresu. Lass je bil zadnji igralec na sredini igrišča, kjer pa je igral tudi Sneijder, ki pa je bil postavljen nekaj metrov pred Francozom. Beli so prevzeli pobudo v prvih nekaj minutah, kjer sta imela tako Higuain, kot Raúl priložnost, da bi svoje moštvo popeljala v vodstvo.

Na drugi strani je bil Valladolid zelo organiziran v obrambi in se je držal začetnega načrta igre, ki je temeljil na izkoriščevanju levega boka, kjer je imel Goitom tudi dovolj prostora za igranje. Gostje so vztrajno pridobivali samozavest v napadu, vendar jih je vselej dobro pričakala Realova obramba, kjer je kraljeval Pepe. Med njihovimi najboljšimi priložnostimi za gol, je potrebno omeniti prosti strel, ki ga je izvajal Pedro Leon in je povzročil Casillasu kar nekaj težav pri obvladovanju žoge, kar je izkorstil Prieto, ki pa je z glavo zgešil gol le za malo.

Ko je vse že kazalo, da se bosta ekipi vrnili v slačilnici brez zadetkov, 0-0, je Higuaín na desnem krilu lepo dvignil žogo med dvema branilcemaa ter ju tako preigral in podal nizko žogo v petmetrski vratarjev prostor, kjer je bil na pravem mestu Raúl in rutinirano premagal Asenjo z levo nogo. Valladolid pa je nato imel vsega minuto pred koncem polčasa še eno priložnost za izenačenje, vendar je niso izkoristili.

Drugi polčas se je začel s priložnostima na obeh straneh. Higuaín je še enkrat več lepo preigral Marcosa ter natosprožil močan strel proti golu, ki pa ga je gostujoči vratar, Asenjo, ubranil. Nekaj minut kaseneje pa je Pedro Leon strelal na Realov gol, kjer pa je bil Casillas na mestu. Juande Ramos je opravil pri dve menjavi v 63. minuti, ko je na igrišče poslal Gutija in Gaga, z igrišča pa sta odšla Huntelaar in Cannavaro.

Valladolid je nato strnil svoje vrste ter iskal gol za izenačenje, tako sta bila Cannobio in Victor neuspešna pri strelih, vendar se je stopnja nevarnosti na Realov gol povečala. Vendar ko je že kazalo, da bi lahko Madrid popustil v obrambi, je Real gostom zadal še zadnji udarec. Robben je sprejel dolgo podajo Gutija in premagal vratarja s strelom v bližnji kot. Tako se je celoten štadion lahko sedem minut pred koncem umiril in ko se slišal še zadnji žvižg na tekmi, so upi Real Madrid po naslovu, ostali ponovno živi.

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si