X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Vsi nominirani igralci za idealno postavo Ballon d’Or

Beckham, Figo, Robben, Eto’o, Ronaldo in Cristiano Ronaldo so kot zadnjim pristali na seznamu nominirancev za idealno postavo Ballon d’Or francoske revije France Football. Šest igralcev se je pridružilo Casillasu, Ramosu, Cannavaru, Marcelu, Robertu Carlosu, Breitnerju, Redondu, Seedorfu, Schusterju, Xabiju Alonsu, Didiju, Di Stéfanu, Kopi, Puskasu, Zidaneu in Hagiju, ki jih je francoska revija objavila že predhodno med nominirance za glasovanje rednih sodnikov Ballon d’Or (približno 170 strokovnjakov z vsega sveta), ki bodo decembra razkrili idealno postavo z 11 najboljšimi igralci. Seznam nominirancev je bil objavljen v treh fazah. Najprej so bili na vrsti vratarji, desni bočni branilci, centralni branilci in levi bočni branilci, ki so se jim nato pridružili obrambni vezisti in napadalni vezisti. Na koncu je bil razkrit seznam desnih napadalnih kril, centralni napadalci in levi krilni napadalci.

Di Stéfano, Kopa, Puskas, Zidane, Redondo, Xabi Alonso …

Di Stéfano, Kopa, Puskas, Zidane, Hagi, Redondo, Seedorf, Schuster, Xabi Alonso in Didi so med nominiranci za idealno postavo Ballon d’Or francoske revije France Footballa. Deset igralcev se je pridružilo Casillasu, Sergiu Ramosu, Cannavaru, Marcelu, Robertu Carlosu in Breitnerju, ki jih je prejšnji teden francoska revija razglasila za Ballona d’Or nominirance (približno 170 strokovnjakov z vseh koncev sveta). Decembra bo znana idealna postava, ki jo bo sestavljalo 11 najboljših igralcev. Seznam nominirancev je objavljen v treh fazah. Najprej so bili na vrsti vratarji, desni bočni branilci, sredini branilci in levi bočni branilci, tem pa so sedaj pridružili še obrambni vezisti in napadalni vezisti. Nazadnje bo 19. oktobra seznam dolopnjen še desnimi krilnimi napadalci, levimi krilnimi napadalci in centralnimi napadalci.

Nominacije za idealno postavo Ballon d’Or revije France Football

Casillas, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo, Roberto Carlos in Breitner so med nominiranci za idealno postavo Ballon d’Or francoske revije France Football. Revija bo z glasovi sodnikov za nagrado Ballon d’Or (približno 170 strokovnjakov z vsega sveta) decembra razkrila ekipo, ki jo bo sestavljalo 11 najboljših igralcev. Seznam nominirancev je objavljen v treh krogih. Najprej vratarji, desni bočni branilec, centralni branilec in levi bočni branilec. V ponedeljek, 12. oktobra, bodo objavljeni nominirance za obrambne veziste in napadalne veziste. Zadnji krog bo 19. oktobra, ko bo objavljen seznam desnih kril in levih kril ter centralnih napadalcev.

Razpored tekem Reala v skupinskem delu LP 2020/21

Real Madrid bo začel novo sezono Lige prvakov 2020/21 v sredo, 21. oktobra, na tekmi proti Šahtar Donecku na stadionu Alfredo Di Stéfano (18:55). Ekipa bo zaključila skupinski del Lige prvakov prav tako z domačo tekmo proti Borussi Mönchengladbach v sredo, 9. decembra. KOLEDAR SKUPINSKEGA DELA LIGE PRVAKOV 2020/21: 1. krog: Real Madrid-Šahtar Doneck (21. oktober; 18:55). 2. krog: Borussia Mönchengladbach-Real Madrid (27. oktober; 21:00). 3. krog: Real Madrid-Inter Milan (3. november; 21:00). 4. krog: Inter Milan-Real Madrid (25. november; 21:00). 5. krog: Šahtar Doneck-Real Madrid (1. december; 18:55). 6. krog: Real Madrid-Borussia Mönchengladbach (9. december, 21:00).

Zdravniško poročilo: Odriozola

Po današnjem pregledu pri Álvaru Odriozoli je zdravniška služba ugotovila, da ima igralec poškodovano mečno mišico na levi nogi. Njegovo okrevanje bo bilo spremljano, čas odsotnosti Odriazole z igrišč pa zaenkrat še ni znano.

Zdravniško poročilo: Carvajal

Po včerajšnjih pregledih pri Daniju Carvajalu je zdravniško osebje Real Madrida ugotovilo poškodbo pri igralcu, in sicer ima bočni branilec poškodovane kolenske vezi na desnem kolenu. Igralec bo zaradi tega odsoten vsaj 2 meseca.

Uradno obvestilo: Borja Mayoral

Real Madrid C. F. in AS Roma sta dosegla dogovor glede posoje Borje Mayorala za naslednji dve sezoni, in sicer do 30. junija 2022.

Besede predsednika o Ikerju Casillasu

Iker Casillas je eden glavnih simbolov Real Madrida. Danes smo madridiste še posebej ponosni na enega od naših večnih kapetanov. Tudi kapetana španske reprezentance. Danes se je Iker Casillas poslovil od profesionalne kariere, v kateri je prispeval k nadaljnjemu bogatenju zgodovine in legende Real Madrida. V naš klub je prispel kot otrok, star je bil komaj 9 let, in tu je zrasel, se razvil in postal idol vseh ljubiteljev nogometa. Danes mu v Real Madridu želimo prenesti svojo ljubezen, občudovanje in seveda hvaležnost za vse, kar nam je dal, tako na igrišču kot zunaj njega. Prav tako se želim zahvaliti njegovi ženi Sari za vso podporo, ki jo je vedno dajala Ikerju Casillasu. Tudi Sara ima vso našo naklonjenost in vso našo ljubezen. Iker predstavlja vrednote Real Madrida. Ta klub je najbolj ljubljen in občudovan na svetu in takšen je po zaslugi igralcev, kot je Iker Casillas. S svojo zavzetostjo, s svojim delom in s ponižnostjo je osvojil srca madridist, a tudi spoštovanje svojih tekmecev. V tem klubu je s z Realovim grbom in dresom osvojil vse. Za Real Madrid in madridiste z vseh koncev sveta je bila čast imeti vratarja, kapetana, kot je Iker Casillas. Za vse otroke, ki […]

Uradno obvestilo: Iker Casillas

Ob uradni objavi Ikerja Casillasa o njegovi upokojitvi iz sveta profesionalnega nogometa, želi Real Madrid C. F. izkazati občudovanje in ljubezen do ene največjih legend našega kluba in svetovnega nogometa. Najboljši vratar v zgodovini Real Madrida in španskega nogometa se nam je pridružil pri devetih letih. Tukaj je odrastel in 25 let branil naš dres, s čimer je postal eden naših najbolj prepoznavnih kapetanov vseh časov. Iker Casillas si je prislužil ljubezen madridisma in je simbol vrednot, ki jih predstavlja Real Madrid. Danes eden najpomembnejših nogometašev v naši 118-letni zgodovini zaključuje nogometno pot igralec, ki ga imamo radi in ga občudujemo, vratar, ki je s svojim delom in zglednim vedenjem tako na igrišču, kot zunaj njega, povečal zapuščino Real Madrida. V 16 sezonah je za prvo ekipo Real Madrida odigral 725 tekem in v tem času osvojil 19 naslovov: 3 naslove Lige prvakov, 3 naslove svetovnega klubskega prvaka, 2 naslova evropskega superpokala, 5 naslovov španske La Lige, 2 naslova Copa del Rey in 4 naslove španskega superpokala. Na Portugalskem je s Portom osvojil 2 naslova portugalske lige, 1 pokalni naslov in 1 naslov portugalskega superpokala. Za reprezentanco Španije je odigral 167 tekem in pri tem osvojil 1 naslov svetovnega prvaka, […]

Real Madrid ostaja najvrednejša nogometna znamka na svetu

Real Madrid je že drugo leto zapored najvrednejša nogometna blagovna znamka na svetu, kaže poročilo podjetje Brand Finance. Vrednost blagovne znamke Real Madrida je ocenjena na 1.419 milijard evrov in vodi v lestvici najvrednejših blagovnih znamk pred Barcelono (1.413 milijard €), Manchester Unitedom (1.315 milijard €), Liverpoolom (1.262 milijard €) in Manchester Cityjem (1.124 milijard €), kot je zapisano v poročilu, ki vključuje 50 najvrednejših nogometnih klubov na svetu. Brand Finance v svoji analizi poudarja, da je “Real Madrid še naprej najmočnejša blagovna znamka v svetovnem nogometu. Rezultati pa še kažejo, da bo prihodnost še boljša, potem ko je Real letos osvojil La Ligo”. Po drugi strani svetovalno podjetje poudarja, da je klub “razširil svojo komercialno ponudbo z uvedbo inovativne blagovne znamke Real Madrid Next, katere cilj je sodelovati s tehnološko usmerjenimi novoustanovljenimi podjetji. Real Madrid dobro izkorišča tudi družbena omrežja za povečanje udeležbe svojih oboževalcev in z ustvarjanjem plačljivih storitev Madridista Nation.” Lestvica najvrednejših nogometnih znamk v letu 2020: MESTO KLUB MILIJARD € 1 Real Madrid 1,419 2 FC Barcelona 1,413 3 Manchester United 1,315 4 Liverpool 1,262 5 Manchester City 1,124 6 Bayern Munich 1,056 7 PSG 967 8 Chelsea 949 9 Tottenham 784 10 Arsenal 719