X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid na vrhu najbolj vrednih klubov v Evropi

Glede na poročilo, ki ga je pripravilo računovodsko podjetje KPMG, je Real Madrid že drugo leto zaporedoma najvrednejši nogometni klub v Evropi. Vrednost belega baleta je ocenjena na 3,478 milijarde evrov. Na drugem mestu sledi Manchester United (3,342 milijarde evropv), tretji klub na lestvici pa je Barcelona (3,193 milijarde evrov). Letna vrednost Real Madrid se je povečala za 8 %. Peto letno poročilo KPMG razvršča klube po njihovi vrednosti, in sicer po algoritmu, ki upošteva analizo dobička, priljubljenosti, športnega potenciala, TV-pravic in lastništva stadionov do 1. januarja 2020. Vrednost evropskih nogometnih klubov (v milijardah evrov): 1. Real Madrid (Španija) 3,478 2. Manchester United (Velika Britanija) 3,342 3. Barcelona (Španija) 3,193 4. Bayern München (Nemčija) 2,878 5. Liverpool (Velika Britanija) 2,658 6. Manchester City (Velika Britanija) 2,606 7. Chelsea (Velika Britanija) 2,216 8. Tottenham (Velika Britanija) 2,067 9. PSG (Francija) 1,911 10. Arsenal (Velika Britanija) 1,852 11. Juventus (Italija) 1,735 12. Borussia Dortmund (Nemčija) 1,281 13. Atlético Madrid (Španija) 1,197 14. Inter Milan (Italija) 0,983 15. Schalke 04 (Nemčija) 0,814

Minuta molka v spomin na žrtve COVID-19

Real Madrid se je pred začetkom današnjega treninga z minuto molka spomnili vseh žrtev pandemije koronavirusa COVID-19. V naslednjih 10 dneh, od 27. maja pa do 6. junija, je bilo v Španiji razglašeno uradno žalovanje za umrlimi zaradi koronavirusa.

“Tista 93. minuta je bila zgodovinska”

Lizbona, 24. maj 2014. Tekla je 93. minuta velikega finala Lige prvakov med Real Madridom in Atlético Madridom. Rezultat 0:1 za rdečebele, ko Modrić servira predložek iz kota, v kazenskem prostoru Atletica pa Sergio Ramos z nebeškim skokom in spektakularnim strelom z glavo izenači rezultat na 1:1 (zadetek je bil dosežen natanko v 92. minuti in 48 sekundi tekme). Od takrat naprej, so v podaljšku zadeli še Bale, Marcelo in Cristiano Ronaldo, s čimer je Real napravil popoln preobrat in slavila zmago s 4:1. Omenjena tekme je bila začetek legendarnega pohoda belega baleta, ki je v petih letih kar štirikrat osvojil naslov Lige prvakov. Ob šesti obletnici “La Décime” (Realovega desetega naslova Lige prvakov, op.p.) sta o tem čarobnem trenutku spregovorila glavna dva junaka, ki bo za vedno ostal v spominu Madridist po celem svetu. Sergio Ramos se spominja tiste noči: “Z eno besedo bi rekel, da je bila zgodovinska, saj mislim, da je moj gol v Lizboni spremenil zgodovino Real Madrida. Zgodovinsko in čarobno, ker je Real Madrid čaroben svet in mi imamo srečo, da smo del njega.” “Prva stvar, ki mi pride na pamet, ko pomislim na Lizbono, je pokal Lige prvakov. Po toliko letih borbe, da smo […]

La Liga pripravljena na nadaljevanje sezone

Španska La Liga naj bi se nadaljevala v tednu po 8. juliju. Predsednik španske vlade Pedro Sánchez je danes v javnem nastopu napoved naslednje: “Španska vlada in ministrstvo za zdravje sta odobrila, da se poklicna nogometna liga lahko nadaljuje v tednu po 8. juniju”. “Vrnitev večjih profesionalnih športnih tekmovanj, zlasti profesionalne nogometne lige, bo dovoljena od tedna, ki se začne 8. junija. Žoga se bo ponovno zavrtela pod pogoji, ki zagotavljajo optimalno varnost vseh, ki sodelujejo na tekmovanjih.”

Real, Bayern in Inter skupaj za junake boja proti Covidu-19

Real Madrid C. F. se bo združil z FC Bayernom München in Inter Milanom pri organizaciji evropskega solidarnostnega pokala leta 2021. Trije klubi se bodo tako zbrali, da pošljejo ljudem širom Evrope sporočilo o dobrodelnosti in združevanju. Dobrodelni dogodek bo vključeval tri nogometne tekme, ki bodo potekale leta 2021 v Madridu, Münchnu in Milanu. Termini teh tekem bodo odvisni od tekmovalnega koledarja in bodo seveda potekali, ko se bodo navijači lahko vrnili na tribune nogometnih stadionov. Vse tri ekipe bodo nastopile ena proti drugi: Real Madrid bo igral proti Interju v Madridu, Inter bo igral proti Bayernu v Milanu, tekma Bayern München – Real Madridu pa bo potekala v Münchnu. Izkupiček od vseh treh tekem bo namenjen nakupu zdravstvenih sredstev v Italiji in v Španiji. Na tekmah bodo prisotni tudi zdravstveni delavci, ki se še naprej borijo proti epidemiji koronavirusa Covid-19. Vsi trije klubi želijo z organizacijo omenjenega dogodka izkazati vsem junakom v zdravstvenih vrstah vso našo solidarnost, spoštovanje in hvaležnost.

Uradno obvestilo: Umrl je Ico Aguilar

Real Madrid C. F. je močno užaloščen zaradi smrti Ica Aguilarja, ikoničnega igralca, ki igral za klub med leti 1971 in 1979. Real Madrid želi izraziti sožalje in najtoplejše želje njegovi ženi Evi; sinu Danielu in hčerki Virginiji, vnukoma Belénu in Rodrigu ter vsej ostali družini in prijateljem. Aguilar je v osmih sezonah v Real Madridu odigral 190 tekem, dosegel 50 golov in osvojil 5 naslovov La Lige in dva naslova španskega kraljevega pokala. Aguilar je umrl v 71. letu starosti. Klub izraža sožalje v imenu celotne družine Real Madrida. Slava mu!

Ekipa Real Madrida se je vrnila na trening

Ekipa Real Madrida se je danes vrnila na igrišča za trening na Valdebebasu, po dveh mesecih od zadnjega treninga. Ob 10. uri so se igralci zbrali v Mestu Real Madrida za trening, ki ga je vodil Zinedine Zidane. Trening je potekal pod strogimi zdravstvenim predpisi, ki jih je sprejela La Liga za preprečitev širjenja pandemije COVID-19. Igralci so bili razdeljeni v dve skupini, ki sta trenirali v različnih terminih, poleg tega pa so bili igralci porazdeljeni na različnih igriščih vadbenega centra na Valdabebasau. Pri tem so izvajali posamezne vaje z žogo in brez nje. Luka Jović, ki nadaljuje s programom okrevanja po poškovbi, in Mariano, ki ima nekaj težav z mišico na desni nogi, sta trenirali v zaprtih prostorih.

Uradno obvestilo: Volitve društva KNRMS

Na 8. redni skupščini so vzporedno potekale volitve Kluba navijačev Real Madrid Slovenija za prihodnji 4-letni mandat. Člani so lahko izbirali med kandidati, kateri so bili predlagani s strani članov društva Kluba navijačev RMS. Člani so izvolili predsednika, sekretarko, blagajnika, člane izvršilnega in nadzornega odbora ter člane častnega razsodišča. Nov/star predsednik je ponovno postal Sotošek Marko (100%) – to je njegov 3. zaporedni mandat v vlogi predsednika. Živic Sonja (100%) je bila ponovno izvoljena za sekretarko društva, kjer bo v tej vlogi zastopala društvo že 2. zapored. Blagajnik društva je prav tako ponovno postal Muzek Mitja (100%), kateri bo svoje delo nadaljeval iz prejšnjih dveh mandatov. Izvršilnemu odboru se zraven pridružujejo naslednji izvoljeni člani: Deželak Klemen (83,8%), Kosec Srečko (64,9%), Primož Fideršek (59,5%), Pilko Rok (59,5%), Jesih Luka (56,8%), Mlakar Gašper (56,8%) in Dugonik Jani (45,9%). Člani nadzornega odbora so postali Homec Domen (62,2%), Sitar Matic (62,2%) in Režek Rok (51,4%), katera naloga je nadzor delovanja članov izvršilnega odbora društva. Člani častnega razsodišča so postali Dajčman Lidija (70,3%), Bračun David (67,6%) in Dugonik Matic (45,9%), kateri bodo odločali v primeru kakšnih koli kršitev vseh članov društva. Organi društva: Predsednik: Marko Sotošek Sekretarka: Sonja Živič Blagajnik: Mitja Muzek Izvršilni odbor: Marko Sotošek, Sonja Živič, […]

Uradno obvestilo: Sprememba višine članarine za člane KNRMS

Izvršilni odbor Kluba navijačev Real Madrid Slovenija (KNRMS) je na 8. redni skupščini članov Kluba navijačev RMS podal predlog o spremembi višine članarine za nove člane in člane s prekinitvijo članstva SIEMPRE MADRIDIDSTA. V želji, da se člani pridružijo društvu zaradi podpore društvu KNRMS, ne zgolj z namenom po pridobitvi ugodnejših vstopnic za tekme Real Madrida, so člani sprejeli predlog soglasno, kateri prične veljati s 01.05.2020. Sprejet predlog o višini članarine za člane KNRMS: Novi člani: Novi člani, kateri se prvič včlanjujejo v naše društvo, morajo poravnati letno članarino v znesku 30 €. Član, kateri se včlani v naše društvu pridobi status t. i. članstva SIEMPRE MADRIDISTA. V naslednjem letu, ko član podaljša članarino, le ta znaša 20 €.   Članstvo SIEMPRE MADRIDISTA: Člani, kateri redno podaljšujejo članarino, so člani tako imenovanega članstva SIEMPRE MADRIDISTA. To pomeni, da morajo ti člani, v tekočem letu, poravnati članarino v znesku 20 €. Člani s prekinitvijo članstva: Člani, kateri članarine ne plačujejo redno, vendar so že bili člani društva v preteklosti, torej člani z eno ali več letno prekinitvijo t. i. članstva SIEMPRE MADRIDISTA, ob ponovnem podaljšanju članstva znaša članarina 25 €.

Uradno obvestilo: Real Madrid C. F. bo znižal stroške

Igralci in trenerji prve nogometne in košarkarske ekipe Real Madrida, na čelu s svojima kapetanoma, so skupaj z glavnima direktorjema različnih oddelkov kluba dogovorili, da bodo za letošnje leto prostovoljno znižali plačilo med 10 in 20 odstotki, odvisno od okoliščin, ki bodo še lahko vplivale na končanje aktualne športne sezone 2019/20. Sprejeta odločitev igralcev, trenerjev in zaposlenih je bila storjena, da se izogne ​​travmatičnim ukrepom, ki bi lahko vplivali na preostale delavce kluba, in prispeva k ekonomskim ciljem kluba glede na zmanjšanje prihodke, ki jih je utrpel klub v tem mesecu zaradi prekinitve tekmovanj in ohromitev velikega dela njegovih komercialnih dejavnosti. Poslovni odbor kluba odločno podpira to odločitev, za katero meni, da je odgovorna in zgledna. Real Madrid je ponosen na vse, ki sestavljajo to veliko družino in na svojo neomajno kulturo vrednot, ki je še posebej dragocena v teh težkih časih. Na enak način želi Real Madrid, njegovi člani in navijači, pokazati vso svojo ljubezen in solidarnost do tistih, ki so utrpeli neposredne posledice te krute bolezni, ki je prizadela vse nas, še posebej tiste, ki so izgubili družinskega člana ali ljubljeno osebo. Klub želi hitro okrevanje vsem obolelim in želi izreči svojo globoko hvaležnost vsem ljudem, ki igrajo […]